Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRONAĐENO TELO NESTALOG DEČAKA

„Dunav mi je uzeo Đorđa”

Autor: E. Sadiku | 13.06.2015 - 21:30:00h | Komentara: 0

„Imam pet ćerki i imala sam petoricu sinova, ali Dunav mi je uzeo mog Đorđa“, slomljenim glasom, uplakana i zagledana u beli čaršav koji je prekrivao njeno dete, rekla je majka Đorđa Pantića (10), koji se u četvrtak udavio u naselju Vrbovskom kod Pančeva. Ronioci su juče oko 12 sati pronašli telo Đorđa, koji je nestao prekjuče popodne.

Telo Đorđa  Pantića našli su  ronioci

Telo Đorđa Pantića našli su ronioci | Foto: Vladimir Živojinović

Dečak je poslednji put viđen u četvrtak popodne na obali Dunava kada je sa tri drugara i jednom drugaricom otišao na kupanje. Na toj plaži je nađena njegova odeća. Telo nesrećnog mališana identifikovala je majka. Dečakov brat je ispričao da je Đorđe sa drugarima došao na plažu kako bi proslavio kraj školske godine.


- Rekli su mi da je tokom igranja, Đorđa, koji nije bio plivač, kao ni njegovi prijatelji, povukao vir i on je nestao. Deca koja su bila sa njim, nakon povratka kući, ništa nam nisu rekla, ali su nam nakon insistiranja priznala šta se dogodilo - rekao je Pantićev brat, a potom briznuo u plač.

Dodao je da je Đorđe bio vrlo dobar učenik koji je uvek bio nasmejan i bio je nada porodice. Inspektori beogradske policije ispituju sve okolnosti ove nesreće i proveravaju navode dece kao i zašto je nestanak deteta prijavljen u četvrtak tek oko 23 časa. Drama porodice Pantić trajala je od četvrtka uveče kada u braća i majka došli na nasip i dozivali dečaka.

Majka dečaka  koji se udavio

Majka dečaka koji se udavio | Foto: Vladimir Živojinović


Ujutro su sačekali ronioce koji su nakon višesatne pretrage dečaka našli u korenju vrbe. U potragu za dečakom bili su uključeni i žitelji naselja Vrbovsko. Meštanin koji je od početka bio uključen u potragu objašnjava da je čuo kako je do tragedije došlo.

- Pošto nemaju drugi način da se rashlade, došli su ovde na plažu, gde su igrali odbojku. Iznenada je Đorđa uhvatio vir, ali tada mu je u pomoć pritekla drugarica koja ga je uhvatila za ruku. Borba sa vodom dugo je trajala i koliko sam čuo Đorđe je iz nekog razloga pustio ruku te devojčice, a zatim je potonuo. Da li je to uradio kako i nju ne bi povukao sa sobom, što me ne bi čudilo, jer je bio plemenit ili ga je izdala snaga, nećemo saznati - rekao je komšija porodice Pantić. Pre nekoliko godina, otac dece je umro, a bavio se poljoprivredom kako bi prehranio porodicu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP