Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA UBISTVA VOĐE NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE

Dunjićevog ubicu čuvao brat Dačićevog saradnika!

Autor: S.Vojinović - M. Dudvarski | 27.01.2015 - 20:00:00h | Komentara: 1

Zoran Vukić, rođeni brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Srbije i šefa kabineta Ivice Dačića Vanje Vukića, uhapšen je juče u Beogradu, saznaje „Alo!“. Vukićev brat je priveden jer se dovodi u vezu sa slučajem ubistva Velibora Dunjića (27), jednog od vođa navijača Crvene zvezde. Osim njega, uhapšeni su i J. K. (25) i M. M. (27) koji se, kao i Vukić, terete za krivično delo pomoći izvršiocu posle učinjenog krivičnog dela, za koje je zaprećena robija do osam godina.

Radio kao  obezbeđenje na  splavu „Džimis“:  Zoran Vukić

Radio kao obezbeđenje na splavu „Džimis“: Zoran Vukić

- Vukić je te večeri, kada je Dunjić ubijen, radio kao obezbeđenje na splavu „Džimis“. Osim njega, privedeno je i još nekoliko radnika koji su radili kao obezbeđenje tog splava, ali to je sve što možemo da kažemo kako ne bismo ugrozili istragu - kaže izvor iz policije.

Vanja Vukić

Vanja Vukić | Foto: Emil Čonkić

 
Beogradska policija je 13. januara ove godine uhapsila Aleksandra Đ., koji je bacio u vodu pištolj iz kojeg je ubijen Dunjić i ranjena Nina Šobot, koja je sedela sa njim u kolima ispred splava „Džimis“. Tada je priveden i Marko G., koji je bio di-džej u klubu, koji je navodno uništio hard-disk sa snimcima sigurnosnih kamera.
Kako su pojedini mediji preneli, šef obezbeđenja tog splava Vladimir Đ., za kojim je raspisana poternica u vezi sa Dunjićevim ubistvom, pobegao je nakon zločina prvo u unutrašnjost Srbije, a zatim u inostranstvo. On je navodno ponudio da prizna ubistvo, ali da mu kazna bude umanjena, tačnije da napravi sporazum o priznanju krivice.

Velibor  Dunjić

Velibor Dunjić | Foto: Marko Metlaš


Navodno, motiv ubistva Velibora Dunjića je bio taj što je on pokušao da reketira „Džimisa“, kao što je to radio i sa većinom splavova na Dunavskom keju.
Protiv Velibora Dunjića bilo je podneto nekoliko desetina krivičnih prijava zbog različitih krivičnih dela. Poslednje krivično delo zbog kojeg je vođa navijača Crvene zvezde bio u žiži javnosti je ono kada je sa još nekoliko osoba u Segedinu napao Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a.
Poslednji komentari
  • Mrmot Vreme: 28.01.2015 14:00h

    Lukavac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP