Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PUNE RUKE POSLA U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU

ĐURA i ZEKA
pod istragom!

Autor: Ekipa Alo! | 23.06.2013 - 15:56:00h | Komentara: 4

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Dragana Đurića, predsednika FK Partizan, i Žarka Zečevića, bivšeg generalnog sekretara crno-belih, zbog transfera desetak fudbalera, ekskluzivno saznaje „Alo!”. Naime, istražni organi već mesecima prikupljaju dokumentaciju iz inostranstva zbog sumnje da je bilo neregularnosti u pojedinim transferima.

Žarko Zečević

Žarko Zečević | Foto: Dušan Milenković

 

Na proveri su svi transferi od
jeseni 2008. godine, a Partizan je od tada do danas prodavao veliki broj fudbalera, čija se vrednost procenjuje na više od 50 miliona evra

- Na proveri su svi transferi od jeseni 2008. godine, a Partizan je od tada do danas prodavao veliki broj fudbalera, poput Antonija Rukavine, Ivana Obradovića, Zorana Tošića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Stefana Savića, Klea, Ljubomira Fejse, Radosava Petrovića...
Procenjuje se zapravo da je od tada do danas Partizan prodao fudbalere u vrednosti od više od 50 miliona evra. Među njima za bar njih desetak postoje nelogičnosti i nagađanja o iznosima koji su isplaćeni, zbog čega je policija već bila nekoliko puta u klubu i proveravala podatke iz knjiga domaćeg kluba. Te cifre sada treba uporediti sa onim koje su zavodili inostrani klubovi u koje su igrači prodavani. Za sada se, naravno, radi o proverama, ali po dosadašnjim podacima ime Đurića i Zečevića se uglavnom zajedno pojavljuje u ovim poslovima - kaže naš izvor blizak istrazi.

specijalni sud

Specijalni sud u Beogradu | Foto: Goran Srdanov

Međutim, same provere vrednosti transfera mukotrpan su posao, sudeći po prethodnim istragama iz 2008, kada su se na udaru našli mahom čelnici Crvene zvezde, i imajući u vidu da u ugovore ulaze provizije menadžera, procenti za matične klubove iz kojih su fudbaleri došli u Partizan i komplikovane međunarodne procedure s obzirom na to da je uglavnom reč o transferima u zemlje širom Evrope.

Dragan Đurić

Da podsetimo, takođe u vreme hapšenja fudbalskih funkcionera pre pet godina ispostavilo se da je navodno Partizan i ukoliko je bilo nekih neregularnosti „pametnije poslovao” jer je u knjigama sve bilo čisto, a odluke su prolazile Upravni odbor. Naš izvor takođe nije želeo da precizira o prodajama kojih fudbalera se tačno radi, niti kakva je bila konkretno uloga dvojice biznismena u njihovim prodajama, navodeći da je za sada rano govoriti o tome u cilju istrage.

Takođe, nismo uspeli ni da saznamo zašto je istraga u Specijalnom tužilaštvu, a ne u Višem, kao što je to ranije bio slučaj sa fudbalskim transferima, niti da li je eventualno od pomoći bio neki od iskaza bivšeg predsednika FK Novi Pazar Bojana Radovanovića, koji je uhapšen krajem 2011. i koji je prošle godine dobio status svedoka saradnika u Specijalu, a koji je takođe dugi niz godina bio i u Upravnom odboru FK Partizan. Mediji su u više navrata izveštavali da je Radovanović pored svojih saznanja o malverzacijama u privredi Srbije davao iskaze i o zloupotrebama u svetu fudbala.

 

Đurić: Pozivam državne organe da dođu u Partizan! 

Prvi čovek šampiona Srbije tvrdi da pomenute informacije nemaju veze sa istinom.

- Suvišno je komenentarisati takva pisanja. Ne znam ko to plasira, verovatno zlonamerni ljudi - bilo je prvo što je Đurić rekao za sportal.rs.

- Znate šta je interesantno, to što se moje ime dovodi u vezu sa stvarima sa kojima nemam nikakve veze. Što se mene tiče, od momenta kada sam došao na mesto predsednika Partizana, državni organi su dobrodošli da izvrše svaku proveru u klubu. Nisam upoznat sa time da je kontrola bila već u klubu. Pozivam ih da dođu. Zalažem se za kontrolisanje svih klubova, pa i Partizana - istakao je Đurić koji nije želeo da komentrariše da li je istragom obuhvaćen i Žarko Zečević.

Zečević: Od 2007. nisam u klubu!

Žarko Zečević napominje da je klub napustio ranije.

- Iz Partizana sam otišao u novembru 2007. godine i nakon toga nisam učestvovao u radu kluba. Ukoliko se pominje period od 2008. godine, nisam bio deo, kao što sam rekao, kako rada, tako i transfera igrača Partizana - istakao je nekedašnji generalni sekretar Partizana za sportal.rs.

Poslednji komentari
  • Mila Vreme: 23.06.2013 18:35h

    Ovog Đurića vezuju za mnoge špekulantske radnje,ali on se izvlači,kako?

  • mima Vreme: 23.06.2013 19:07h

    Djuric zna, itekako vrlo dobro sta ga je snaslo, samo je zbunjen jer je mislio da se to nikada nece saznati. Svako ko je za bilo sta kriv, mora da odgovara. Nadam se da ce tako i da bude.teperiac and

  • Roli Vreme: 23.06.2013 19:16h

    Bice isto kao i sa Terzicem.

  • nedjo Vreme: 24.06.2013 00:50h

    sio mi ga djuro,seckao zeko

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP