Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUDIJA ODLUČIO

Đurić na slobodi, Trišić u pritvoru

Autor: Večernje novosti | 12.07.2014 - 11:55:00h | Komentara: 2

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Tihomiru Trišiću i Milanu Divljaku, dok je vlasniku "Zekstre" Draganu Đuriću, određena mera zabrane prilaženja i sastajanja sa određenim osobama.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Oliver Bunić

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Tihomiru Trišiću i Milanu Divljaku, dok je vlasniku "Zekstre" Draganu Đuriću, određena mera zabrane prilaženja i sastajanja sa određenim osobama, javlja RTS.
Predsednik UO Veterinarskog zavoda Dragan Đurić, vlasnik i direktor DOO "Akter" Tihomir Trišić i vlasnik DOO "Staša" Milan Divljak uhapšeni su juče zbog sumnje da su prilikom kupovine i prodaje mineralnog đubriva oštetili pančevačku Azotaru za više od 7,5 miliona evra, i budžet za pola miliona evra.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je naveo da je Uprava kriminalističke policije podnela Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sedam osumnjičenih da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u "Azotari Pančevo", od 2009. godine do 2012. godine privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva - "Staša", "Akter", "1.oktobar", "Gradska pekara" i "Vetarinarski zavod Zemun", pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra.
"Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima, bivšem predsedniku Upravnog odbora Azotare Radosavu Vujačiću, zameniku generalnog direktora Azotare Mihajlu Grujiću već primenjene mere za obezbeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi, takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u Azotari", naveo je Radisavljević.
 
Poslednji komentari
  • srbin1 Vreme: 12.07.2014 17:46h

    znaci konacno izlazi na videlo afera ,,djubre za djubre,,

  • sima Vreme: 14.07.2014 00:25h

    znaci pustili ga. dao pre kauciju. pa to je za onaj lopovluk a za ovaj drugi.?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP