Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PREDSEDNIK PARTIZANA ZADRŽAN U PRITVORU

Đurić slavi rođendan iza rešetaka!

Autor: Ekipa ALO! | 14.01.2014 - 12:31:00h | Komentara: 5

Vlasnik „Zekstre“ sumnjiči se da je u postupku privatizacije Veterinarskog zavoda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 207 miliona dinara

Neće pred novinare, brani se saopštenjima:  Dragan Đurić

Dragan Đurić

Vlasnik “Zekstre” i predsednik FK Partizan Dragan Đurić konačno je morao da pred istražnim organima objasni sve detalje u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda iz 2005. godine, koju je Savet za borbu protiv korupcije označio kao spornu.
Posle petočasovnog saslušanja, Đuriću je određeno zadržavanje do 48 sati, a danas mu je određen pritvor do 30 dana, rečeno je u Višem sudu u Beogradu. Sud je odredio i da se Đurić pusti na slobodu ako priloži jemstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. On se sumnjiči da je u postupku

Dačić: Nema nedodirljivih!
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je juče da privođenje vlasnika “Zekstre” Dragana Đurića pokazuje da u Srbiji nema privilegovanih bez obzira na poznanstva.
„Institucije će raditi svoj posao“, poručio je premijer.

privatizacije pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 207.000.000 dinara prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun.
Đurić se pred tužiocem, kako smo saznali, pravdao da nije počinio nijedno krivično delo.
Naime, Đuriću je nekoliko dana posle novogodišnjih praznika stigao poziv za saslušanje, pa se on juče nešto posle 9 ujutro pojavio u Specijalnom sudu, gde je do 14 časova davao iskaz, nakon čega je doneta odluka o zadržavanju.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević objasnio je da se Đurić sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ovlašćenog lica.
- Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv Dragana Đurića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica iz člana 234 stav 3, a u vezi sa stavom 1 KZ, jer je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ d. o. o i „Bankom“ d. o. o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara - izjavio je Radisavljević.
Đurićev advokat Dragan Mraković juče je za “Alo!” rekao da je njegov klijent negirao navode iz krivične prijave.
- Moj klijent je izjavio da nije počinio nijednu krivičnu radnju. Njemu je rešenje o ispitivanju uručeno u 9.15, a saslušanje je završeno u 14.04, čime je meni skraćen rok i oduzeto vreme za podnošenje žalbe na određivanje policijskog zadržavanja. Materija je dosta kompleksna, pa je saslušanje trajalo više sati. Napominjem da je ovo predistražni postupak, a nadam se da sudija za prethodni postupak danas neće doneti odluku o jednomesečnom pritvoru, jer za to nema razloga - izjavio je Marković za “Alo!” pre nego što je sudija danas odredio jednomesečni pritvor Đuriću koji će jubilarni 60. rođendan dočekati iza rešetaka. Podsetimo, predsednik Partizana rođen je 20. januara 1954. u selu Osinja kod Dervente u Republici Srpskoj.
Krivična prijava protiv vlasnika “Zekstre” i čelnika crno-belih podignuta je 27. decembra prošle godine. Naime, Đurićev „Zekstra-Bankom“ kupio je pre osam godina Veterinarski zavod za 9,1 milion evra. Agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji 70 odsto društvenog kapitala, a Savet za borbu protiv korupcije godinama tvrdi da je to tada urađeno nezakonito. Čak je i Vrhovni sud dva puta osporavao tu privatizaciju.

Partizan može i bez predsednika!
Potpredsednik Partizana Ratomir Babić rekao je da klub normalno funkcioniše, da je atmosfera dobra i naveo da će uprava napraviti plan rada u odsustvu predsednika Dragana Đurića.
- Danas ćemo imati sastanak u klubu i napravićemo plan rada. Naći ćemo način da to prevaziđemo. Ne mogu da komentarišem to što se dešava sa Đurićem, jer se radi o poslovanju kompanije, a ne kluba - rekao je on.


 

Poslednji komentari
  • šef snabdevanja Vreme: 14.01.2014 14:13h

    I šta će mu bit.pa ceo mup-civili I još neke službe,političari.... oblačili su se u zekstri.svima njima ima meru

  • rade Vreme: 14.01.2014 14:29h

    Najzad covek na pravom mestu-zatvor-.Koliko je taj ljudi omalovazio svojim postupcima u toj nazovimo privatizaciji i kada ce ta ostala svta koja mu je to sve omogucila da bude uhapsena.

  • Adel Vreme: 14.01.2014 15:20h

    "osveta zvezdaša" Partizanu

  • Davor Vreme: 14.01.2014 16:08h

    Sad kad prođe slavlje u zdravlju i veselju, onda treba usavršiti recepturu za koncentrat a pošto ima više vrsta moći će na miru da vidi koje su komponente u ishrani najbolje .

  • sima Vreme: 14.01.2014 21:06h

    kamo srece da tamo i ostane jedno duze vreme

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP