Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PO DRUGI PUT IZA REŠETAKA

Đuriću pred ženom stavili lisice!

Autor: S. Vojinović | 12.07.2014 - 08:55:00h | Komentara: 3

Dragan Đurić, vlasnik „Zekstre“ i predsednik UO Veterinarskog zavoda, Tihomir Trišić, vlasnik i direktor DOO „Akter“, i Milan Divljak, vlasnik DOO „Staša”, uhapšeni su juče zbog sumnje da su u poslovima sa regresiranim đubrivom oštetili pančevačku Azotaru za sedam i po miliona evra, dok se za dve osobe intenzivno traga.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Oliver Bunić

Akciju hapšenja su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u nastavku rasvetljavanja zloupotreba u 24 sporne privatizacije.


Muljao i preko Drine!

Radna grupa UKP-a je posle hapšenja Miroslava Miškovića otvorila istragu i o sumnjivoj privatizaciji Robnih kuća „Boska“ u Republici Srpskoj, koju je kupio konzorcijum „Delte“ i „Zekstre“, a čiji je suvlasnik upravo Đurić. Njemu se na teret stavlja i kredit koji je „Zekstra grupa“, čiji je on većinski vlasnik, uzela od Agrobanke, vredan između sedam i 10 miliona evra, a koji nije vraćen.

- Akcija hapšenja je počela juče ujutru pre šest sati. Dragan Đurić je uhapšen u svojoj kući u prisustvu supruge. Kada su pripadnici UKP-a ušli, bio je vrlo uplašen i iznenađen, dok mu je žena bila u šoku... I ostala dvojica su uhapšeni na prijavljenim adresama. Niko od njih nije pružao otpor - priča za „Alo!“ izvor iz policije.

Kako je MUP saopštio, sumnja se da su dvoje zaposlenih u Azotari, a koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom, od 2010. do 2012. godine organizovali i prodali 16.638 tona raznog neregresiranog mineralnog đubriva i 6.744,75 tona regresiranog mineralnog đubriva preduzećima: „Staša“ Beograd, „1. oktobar” Sombor, „Akter risrč“ Novi Sad i „Veterinarski zavod Zemun“, a da ovu prodaju nisu obezbedili adekvatnim sredstvima naplate, dozvolivši da, pored nastalog i dospelog potraživanja na naplatu, odobre dalju isporuku veštačkog đubriva ovim preduzećima. Na taj način su HIP Azotari naneli štetu u iznosu od 753.253.640 dinara, a budžetu Republike Srbije, nezakonitom naplatom regresa, štetu u iznosu od 52.447.000 dinara.

Milan Divljak i Tihomir Trišić

Milan Divljak i Tihomir Trišić


Osumnjičeni Trišić je za „Akter risrč“ nabavio od HIP Azotare iz Pančeva krajem 2010. godine neregresirano mineralno đubrivo u količini od 3.500 tona, koje je dalje prodao, naplatio i sredstva prebacivao na račun „Akter medija grup“. Azotari je platio samo iznos u vrednosti PDV-a, čime je sebi i preduzećima „Akter risrč“ i „Akter medija grup“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 81.541.841 dinar. Osumnjičeni Divljak je od od 2010. do 2012. godine, za preduzeće „Staša“ od HIP Azotare nabavio 8.138 tona neregresiranog mineralnog đubriva, koje je prodao i naplatio.

Azotara Pančevo

Azotara Pančevo | Foto: Oliver Bunić

Sredstva sa računa podizao je na svoje ime i imena više fizičkih lica, a platio je HIP Azotari samo iznos PDV-a, čime je sebi i svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 365.066.004 dinara. Osumnjičeni Đurić je u 2010. godini od HIP Azotare nabavio regresirano đubrivo u količini od 5.744,75 tona prema uredbama Vlade Republike Srbije o regresiranju mineralnog đubriva za prolećnu i jesenju setvu 2010. godine, iako njegovo preduzeće na to nije imalo pravo, čime je omogućio nabavku veštačkog đubriva po nižoj ceni za iznos regresa u ukupnom iznosu od 52.447.000 dinara, oštetivši budžet Republike Srbije za navedeni iznos. Takođe, obavezu „Veterinarskog zavoda Zemun” za preuzeto đubrivo, u iznosu od 131.753.640 dinara, prema HIP Azotari Pančevo, nije izmirio, čime je svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 184.200.640 dinara, a HIP Azotaru oštetio za iznos od 131.753.640 dinara.

Đurić je prvi put uhapšen 13. januara zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela policija u vezi sa privatizacijom Veterinarskog zavoda, a pušten je 10 dana kasnije pošto je položio jemstvo od dva miliona evra.

Iz garaže preko biznisa do ćorke!

Đurić je samostalan posao pokrenuo dok je studirao, i to u Staroj Pazovi, kada je u garaži otvorio zanatsku radnju s dva zaposlena. Najpre je proizvodio industrijsku plastiku, a potom osamdesetih započinje proizvodnju konfekcije. Ima dvojicu sinova koji rade u njegovoj kompaniji.
 

Maratonska istraga zbog prodaje igrača!

Zanimljivo je da već više od godinu dana nije završena istraga protiv Đurića, inače predsednika FK Partizan, koja se vodi protiv njega zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom transfera fudbalera crno-belih u inostranstvo od 2008. godine, pa do danas. Procenjuje se da je od tada Partizan prodao igrače za oko 50 miliona evra, a između većine papira postoji neslaganje u novčanom iznosu koji je isplaćen za te igrače.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

FK Partizan: Nije nas poremetilo hapšenje Đurića!

U FK Partizan tvrde da ih nije poremetilo hapšenje predsednika Dragana Đurića, a potpredsednik Mile Jovičić poručuje:
- Ta dešavanja nemaju nikakve veze sa Partizanom. Naše misli su okrenute prvom evropskom meču sa Toršavnom - rekao je Jovičić, i dodao da će skupština kluba na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik biti održana u decembru.

Da li će Đurić iz zatvora gledati crno-bele?

Fudbaleri Partizana prvu utakmicu u Evropi ove sezone igraju u utorak, a kako stvari trenutno stoje, predsednik crno-belih Dragan Đurić posmatraće duel iza rešetaka, pod uslovom da mu zatvorska uprava obezbedi

Poslednji komentari
  • kiklop Vreme: 12.07.2014 10:25h

    Robijaaaaaaaa!I to debela za sve.To je jedini lek!

  • rodoljub zaharijevic Vreme: 12.07.2014 13:13h

    da sam na njegovom mestu podneo bih prijavu protiv policije i trazio otstetu,zamislite da ga uhapse pred suprugom,svasta,pa to nema nigde,nego kako da ga uhapse,da nece jos da mu kazu da se spremi i ponese presvlaku,nemojte molim vas,pa na sta ovo lici,ako nije kriv zna se postupak,kao sto se zna postupak prilikom hapsenja,pa hapsili su i poznatije ljude uz prenos na televiziji,svasta u zemlji srbiji,jos da se javi branko ruzic,a i njega treba ispitati,pa da cirkus bude kompletan,nema ljubavi bez bola.

  • Anja Vreme: 12.07.2014 16:57h

    Pa sta ako su mu stavili lisice pred zenom? Takvi kao sto je on i ostali uhapseni treba u... motkom i naravno sve im oduzeti sto su oteli, ali nista od toga. Afere i hapsenja i posle toga nista, ljudi slobodni setaju...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP