Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UŽAS

Dva dečaka izbodena u Kosovskoj Mitrovici!

Autor: Tanjug/ Beta | 27.04.2013 - 13:53:00h | Komentara: 0

Dvojica dečaka - Srbin i Goranac danas su izbodeni nožem u leđa u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice i za sada nije poznato koji su motivi ovog napada.

pokrivalice

Dva petnaestogodišnjaka izbodena u leđa | Foto: Shutterstock

Kosovski Srbin F.Z. (15) i Goranac A.Š. (15) zadobili su povrede u predelu leđa oko 12.40 sati, zbrinuti su u Zdravstvenom centru, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.


Direktor Zdravstenog centra Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su dečaci nožem zadobili ubodne rane u predelu leđa, da su smešteni na hirurškom odeljenju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić rekao je  da se incident dogodio oko 12.40 sati u naselju Bošnjačka mahala, kao i da je policija privela dvojicu mladića zbog pokušaja ubistva dvojice maloletnika u naselju Bošnjačka mahala, koji su odlukom tužilaštva pušteni na slobodu.
Privedeni su D.K. (17), kao glavni osumnjičeni, i B.S. (18), obojica
iz Bošnjačke mahale.

"Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić.

Policija je pretragom terena pronašla nož kojim je izvršeno to krivično delo a slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.
Povređeni maloletnici su smešteni na hirurškom odeljenju gde su ih
obišli čelnici opštine Kosovska Mitrovica.

Bošnjačka mahala je multietničko naselje u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome živi Srbi i Albanci.

Zamenik direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić obišao je danas u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dvojicu dečaka koji su u naselju Bošnjačka mahala izbodeni nožem s leđa.

Dvojicu petnaestogodišnjaka, Filipa Zdravkovića i Albina Šerifija, koji je po nacionalnosti Goranac, napala je grupa Albanaca u naselju Bošnjačka mahala, u trenutku dok su vozili bicikle, rekao je Pantić Tanjugu.


On je rekao da su dečaci ubodeni nožem s leđa.


"To je još jedan pokazatelj šta Srbe čeka u nezavisnom Kosovu i ako dođe do sprovodjenja (briselskog) sporazuma", smatra Pantić.


Srbi na Kosovu i Metohiji, naročito oni na severu, neće podleći ovim zastrašivanjima, ovo će samo ojačati našu spremnost i odlučnost da branimo ono što pripada nama i ono što će ostati naše, istakao je Pantić.


"Bedno je i jadno da Albanci napadaju na decu, čak i sa ledja, jer nemaju hrabrosti da se oči u oči pogledaju sa njima", rekao je on.


Pantić je, pozivajući se na dežurnog hiruga Radimira Jankovića, kazao da su dečaci imali mnogo sreće, jer sečivo nije pogodilo aortu, inače bi "posledice bile tragične".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP