Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUD U PROBLEMU JER VOJNI POLICAJAC NIJE JEDINI ORDINIRAO NA MOSTARU

Dva manijaka napadala žene, ne zna se ko je čija žrtva!

Autor: Ivan Milićević ivan.milicevic@alo.rs | 09.11.2014 - 08:18:00h | Komentara: 1

Pored vojnog policajca Dejana Gojkovića (34), kome se sudi da je napadao žene na Mostarskoj petlji, na istom mestu svoje žrtve je napastvovao i Beograđanin Aleksandar Vlajić, zbog čega tužilaštvo, u slučajevima gde nema DNK dokaza, sad s mukom dokazuje koja je čija žrtva!

Obojica napadala na stepeništu s leđa, pa im žrtve nisu videle lica

Obojica napadala na stepeništu s leđa, pa im žrtve nisu videle lica | Foto: Jelena Vučetić

Gojković je pred Višim sudom optužen za tri silovanja i pet pokušaja, dok se Vlajiću sudi pred Prvim sudom zbog tri krivična dela nedozvoljene bludne radnje. Za razliku od Gojkovića, Vlajić nijednu svoju žrtvu nije silovao, već ih je presretao na Mostarskoj petlji i hvatao za intimne delove tela. Međutim, otkrivanje ovog slučaja poslužilo je braniocima vojnog policajca da za preostalih pet pokušaja silovanja optuže Vlajića! Napadi su bili gotovo identični, a žrtve, u oba slučaja, manijacima nisu uspele da vide lice. U prilog Gojkovićevim advokatima ide i činjenica da su obojica manijaka napadali na gotovo identičan način, na istom stepeništu na Mostarskoj petlji i u istom vremenskom periodu.


Dejan Gojković

Dejan Gojković | Foto: MUP

- Gojkovićevi branioci uspeli su da bace senku sumnje na tih pet pokušaja silovanja, kada su još tokom istrage otkrili Vlajićev slučaj. Žene manijacima nisu videle lice, jer su ih napadali s leđa. U oba postupka, prepoznavale su ih na osnovu telesne građe, koja je kod obojice veoma slična, što nesumnjivo ide u prilog teoriji koju zastupa Gojkovićeva odbrana - rekao je za “Alo!” izvor upoznat sa slučajem.


Suđenje vojnom policajcu zatvoreno je za javnost, jer su tokom postupka saslušavane žrtve, među kojima je bilo i maloletnica.

- Tužilac će nesumnjivo dokazati silovanje uz DNK dokaze ili svedočenje žrtve koja je manijaku videla lice. U slučajevima paušalnog prepoznavanja, osuda je nemoguća jer se sud bavi isključivo činjenicama. U ovim slučajevima je interesantno što su obojica počinili dela u gotovo istom vremenskom periodu, na isti način i na istom mestu. Takođe su slične građe i godina, zbog čega je nemoguće očekivati, od već dovoljno traumatizovane žrtve, da sa sigurnošću tvrdi koji od njih dvojice je odgovoran za napad - kaže naš izvor.

Odustali od devete žrtve


Gojković je umalo bio optužen za još jedan pokušaj silovanja, ali se kasnije ispostavilo da je za taj napad ipak odgovoran Vlajić. Žrtva manijaku takođe nije videla lice, ali su sve okolnosti najpre ukazivale da ju je napao Gojković.

Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 09.11.2014 16:51h

    Da nije malo cilj da se smanji krivica oficiru? Bar upola manje da bude kriv.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP