Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POKRENUTA ISTRAGA U KAMBREU NA SEVERU FRANCUSKE

Dve srpske tinejdžerke počinile stotine krađa?!

Autor: Ekipa Alo! | 09.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dve tinejdžerke koje tvrde da su iz Srbije osumnjičene su da su počinile na stotine krađa na severu Francuske, a tužilaštvo u gradu Kambre pokrenulo je istragu protiv njih, navode francuski mediji. Dve devojke, starosti oko 15 godina, izvedene su prekjuče pred sud, koji je odmah otvorio istragu protiv njih, izjavio je tužilac u Kambreu Žerom Mariji, prenosi francuski list „Parizjen“.

Sumnjiče se za po 10 pljački na dan

Sumnjiče se za po 10 pljački na dan | Foto: Shutterstock

“One su osumnjičene da su izvele nekoliko stotina provalnih krađa tokom četiri godine, od kojih su tri provale u Kambreu koje one poriču da su počinile”, rekao je izvor blizak istrazi agenciji Frans pres.


U ponedeljak po podne, dve devojke su počele da zvone na vrata više kuća u opštini Tijoa-le-Kambre navodeći “sumnjive razloge”, a jedan od meštana je pozvao policiju, kaže isti izvor.

Policija, koja je odmah došla na lice mesta, pronašla je kod tinejdžerki šrafciger i nakit i stavila ih u pritvor. Devojke su pred istražiteljima energično porekle da su počinile krađe u Kambreu, ali su izjavile da su izvele na stotine krađa u regionu Lila, objasnio je tužilac, dodavši da su one ponekad izvodile i “po desetak krađa na dan”.

“Za sada je problem to što se ne zna gde, kada i kako su to činile, a i to što je reč o maloletkinjama koje stalno menjaju iskaz”, precizirao je on.
Prema prvim elementima istrage, dve maloletnice koje tvrde da su Srpkinje žive u kampu u Sen-San-Deniju i kradu nakit i novac.

”Izgleda da one pripadaju organizovanoj mreži profesionalnaca, pošto ih, očito, odrasle osobe odvode na određeno mesto da provaljuju i kradu”, zaključio je tužilac u Kambreu. Osumnjičene devojke su puštene na slobodu, pod sudskom kontrolom i zabranom da napuštaju francusku teritoriju, a uz obavezu da se svake nedelje javljaju u stanicu policije koja je najbliža kampu u kojem žive. Na osnovu otisaka prstiju, policija će proveriti da li su one umešane u druge krađe, navode francuski mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP