Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOMOĆ KOLEGAMA U VOJVODINI

Dvesta policajaca stiglo u Novi Sad!

Autor: Svetlana Vojinović | 17.02.2014 - 14:02:00h | Komentara: 4

Oko dve stotine policajaca iz osam policijskih uprava širom Srbije stiglo je danas u Novi Sad radi očuvanja potpune bezbednosti građana u tom gradu, izjavio je za "alo.rs" direktor policije Milorad Veljović.

Milorad Veljović

Milorad Veljović | Foto: Goran Srdanov

U Novi Sad je danas stiglo 200 policajaca i 17 policijskih starešina, čime je odgovoreno na zahtev gradonačelnika Miloša Vučevića, kako bi se u gradu popravila opšta bezbednosna situacija, izjavio je za RTV direktor policije Milorad Veljović.

Upućivanje policajaca u Novi Sad nije političko već čisto bezbednosno pitanje, rekao je Veljović i napomenuo da je odobrio zahtev gradonačelnika Vučevića kako bi se što pre popravila opšta bezbednosna situacija i premostio period dok dve nove generacije policajaca ne budu završile obuku i konačno budu spremne da izađu na ulicu.

Policajci i njihove starešine su u Novi Sad upućeni iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu, dok u Sremskoj Kamenici ne bude završena obuka za 300 novih policajaca i oni ne stupe na dužnost.

Rukovodstvo policije tako je, po hitnom postupku, odobrilo Vučevićev zahtev i u Novi Sad uputilo pojačanje koje bi trebalo da pomogne da se zaustave slučajevi nasilja i poboljša bezbednosna situacija u gradu.

Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog brzog odgovora policije i napomenuo da bi novi policajci pre svega trebalo da budu raspoređeni u one delove grada gde je bilo najviše incidenata u prethodnom periodu, kao što su Novo naselje, Klisa, ali i ravnomerno u ostale gradske delove.

To nisu specijalci, to jest grad se ne pretvara u ranu zonu. U pitanju su redovni policajci koji će, između ostalog, imati zadatak i da pojačaju nadzor oko škola, rekao je gradonačelnik Vučević.

On je izrazio nadu da će pojačane snage reda delovati preventivno a ne samo represivno, napominjući da problem manjeg broja policajaca u nekim delovima grada čeka na trajno rešenje.

Poslednji komentari
  • aham Vreme: 17.02.2014 14:29h

    Veljovicu,poslao si ih da popune kafice????

  • Bata Srećković Vreme: 17.02.2014 17:25h

    To ce sve da plate poreski obveznici! Stanje je u policiji alarmantno a niko ne snosi odgovornost ni direktor a ni samo tridesetak njegovih pomocnika i savetnika koliko ih ima, a koji su na ta mesta bez ikakvih kriterijumima izuzev političkih a i prijateljskih. Pogledajte ko su sve upuceni nacelnici policijskih uprava a koji primaju enormno velike plate zbog odvojenog zivota i sl. a rezultati nula.

  • Bata Srećko Vreme: 17.02.2014 17:26h

    Ovo je veliki doprinos merama štednje. Velika je to pomoć ministru finansija. Malo dnevnice, malo putni troškovi, malo dodatak na platu… Odlična stvar za budžet, a ujedno i dokaz ozbiljne strategije ljudskih resursa…

  • Pikilić Vreme: 17.02.2014 17:30h

    Jos jedno politicko dodvoravanje direktora policije kao i do sada sto je cinio! A reforma policije ce sigurno sacekati nekog buduceg direktora jer je ovaj ocigledno zreo za diplomatiju! Ali kao penzioner naravno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP