Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POZNANICI OTKRIVAJU PRAVO LICE SLOBODANA NEDELJKOVIĆA

„Džambo mi je ukrao telefon u prihvatilištu“

Autor: Milan Dudvarski | 03.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

„Dobro je da je Slobodan Nedeljković Džambo, koga poznajem još iz osnovne škole, uhapšen, jer mi je ukrao mobilni telefon u prihvatilištu na Sajmu. Nikog on nije spasao, samo je pomagao, kao i svi ostali, da se deca iz škole prebace preko ograde i ubace u čamac“, ovo je juče za „Alo!“ izjavila Željana Ilić, koja je sa više Obrenovčana, među kojima je bio i Slobodan Nedeljković Džambo (26), evakuisana u poslednji čas iz potopljenog grada.

Priznao da je lagao  kako bi uspeo da dobije  kuću od države, pošto  živi kao podstanar:  Slobodan Nedeljković

Priznao da je lagao kako bi uspeo da dobije kuću od države, pošto živi kao podstanar: Slobodan Nedeljković | Foto: Telegraf.rs

„Dobro je što je uhapšen. Nikog on nije spasao, samo je pomagao, kao i svi ostali,
da se deca iz škole prebace preko ograde i ubace u čamac“, izjavila je Željana Ilić, koja Nedeljkovića zna još iz osnovne škole

- Čudila sam se čudom zašto svi govore da je Slobodan heroj. Znala sam da nema ženu i decu i da živi s ujacima. Kada su nas doveli ovamo, Džambo je bio zadužen da čuva telefone. U jednom trenutku sam ga videla kako istrčava i nije se vratio više sati. Kada sam htela da uzmem telefon koji sam ostavila da se puni, nije ga bilo. Tvrdim da ga je on ukrao - kaže Željana.


Bio i makro?!
Policija, kako „Alo!“ saznaje, proverava i tvrdnje pojedinih Obrenovčana koji su naveli da je Nedeljković bio makro.
- Policija istražuje da li je imao nekakve veze sa prostitutkama koje su u okolini Obrenvca, a i u samom gradu, pružale usluge - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

Njena majka Dragana Ilić priča da je Slobodan Nedeljković koristio narkotike i da je uvek bio osumnjičen za neku krađu.
- I pre svega ovoga on je bio problematičan. Pušio je marihuanu i uvek se za njega pričalo da krade, iako je radio kod izvesnog Pižona, gde je prao automobile - rekla je Dragana.

Nedeljković je u policiji priznao da je lagao kako bi uspeo da dobije kuću od države, pošto živi kao podstanar. Do sada se zna da je dobio 30.000 dinara pomoći, a istražuje se da li je ta svota i veća.

Čudila sam što su ga  proglasili herojem:  Željana Ilić

Čudila sam što su ga proglasili herojem: Željana Ilić | Foto: Rajko Ristić

Kako kaže naš izvor iz policije, protiv Nedeljkovića će biti podignuta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti. On navodi da dosad još nije dokazano da je pljačkao poplavljene, ali se istraga nastavlja.
Za krivično delo zbog kojeg je uhapšen predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

I pre svega  ovoga on je bio  problematičan,  kaže Dragana Ilić  iz Obrenovca

I pre svega ovoga on je bio problematičan, kaže Dragana Ilić iz Obrenovca | Foto: Rajko Ristić

"Pušio je marihuanu i uvek se za njega pričalo da krade,
iako je radio kod izvesnog Pižona, gde je prao automobile", Dragana Ilić

- Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku ili teže naruši javni red i mir ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom. Ako je delo iz stava 1 ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina - navodi se u članu 343 pomenutog zakonskog akta.

Slobodana Nedeljkovića Džamba su uhapsili pripadnici Žandarmerije jer je utvrđeno da nema ni ženu ni dete, kako je prethodnih 15 dana izjavljivao po medijima. On je u medijima tvrdio da su se njegova žena, sin i tast popeli na krov kada je voda naišla. Kako je izjavljivao, njegov tast je otišao u kuću po ćebe, ali kada se vratio, žene i deteta više nije bilo.

Zanimljivo je da je pobesneo kada je objavljena vest da su njegovi najbliži, koji su „nestali”, pronađeni u jednom od prihvatilišta u Beogradu. On je tada ljutito apelovao da mediji prestanu da šire laži o njemu.

Lažov iz Obrenovca pare trošio na garderobu

Slobodan Nedeljković (26), poznatiji kao Džambo, priznao je na saslušanju da je glumeći žrtvu poplava u Obrenovcu od ljudi i firmi uzimao novac.

Nedeljković je juče saslušan pred tužiocem, a već danas trebalo bi da bude izveden pred istražnog sudiju.

- Priznajem da sam celu svoju priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio. Bio sam očajan, živeo sam kao podstanar sa dva ujaka i babom. Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio sam potrošio na kupovinu garderobe. Oni koji su me prepoznavali iz medija su mi davali novac na ruke - rekao je on.

Nedeljković na saslušanju, koji u svoj policijskom dosijeu već ima krivična dela poput krađe i prevare.

Utvrđeno je da je na račun Nedeljkovića uplaćeno 30.000 dinara pomoći, a istražuje se koliko je ukupno novca dobio i ko je sve donirao pomoć.

Tek nakon istrage biće odlučeno za koje krivično delo će Nedeljković biti optužen.

- Sumnjamo da je osim prevara učestvovao i u provalama u poplavljene stanove i kuće u Obrenovcu i krao stvari. Vrlo je teško, međutim, za to prikupiti dokaze pa je verovatnije da će biti optužen za prevaru, a tačan iznos humanitarne pomoći biće naknadno utvrđen. Tužilac će razmotriti da li će podneti prijavu zbog širenja straha i panike jer je koristio izmišljenu priču i unosio nemir u društvu zloupotrebljavajući medije i lažno se predstavljajući.

Njemu je produžen pritvor, a svi detalji optužbi će biti izneti danas pred istražnog sudiju - kaže izvor “Blica” iz Palate pravde.

Nema nikakva lična dokumenta

Slobodan Nedeljković Džambo biće danas izveden pred dežurnog istražnog sudiju, koji bi trebalo da odluči da li će mu odrediti pritvor.
- Do sada je utvrđeno da je s Kosova, a da je u Obrenovac stigao 1999, za vreme bombardovanja. Tada je imao 11 godina. Kod sebe nije imao nikakva dokumenta, a zanimljivo je da ih nikad nije ni vadio. Do sada nije bio privođen, pa praktično i ne postoji u evidenciji - kažu u policiji.

Poslednji komentari
  • Domorodac Vreme: 03.06.2014 08:36h

    A ja se ubih plaćajući državi dažbine. I nijedan dokumenat ne mogu da dobijem bez ličnih isprava. Jesam li ja građanin drugog reda, a Srbija moja maćeha?

  • pravda Vreme: 03.06.2014 11:59h

    pa sta ga okrivljujete to je sila prilike covek mora da se snadje kad je lopovska zemlja nesposobna da pomogne ljudima koji nemaju svoj krov nad glavom zemlja bez zakona ti je kao auto koji ide bez tockova a ovamo pricaju te dobili smo ovoliko para te onoliko pa gde su te pare sto se ne ulaze narode ovo je uzaludno sve treba bezati sto dalje

  • Jovana Vreme: 03.06.2014 12:56h

    Prvo ima dosije u policiji, a malo nize stoji da nikada nije privodjen, kako to?

  • Zakon i pravo Vreme: 03.06.2014 13:09h

    "Kod sebe nije imao nikakva dokumenta, a zanimljivo je da ih nikad nije ni vadio". Nagradno pitanje: Koliko ovakvih Džambova živi u Srbiji? Sa druge strane, država od reguralnih gradjana za bilo kakav dokument traži i debelo naplaćuje uverenje o državljanstvu "ne starije od 6 meseci".

  • zoran Vreme: 03.06.2014 15:39h

    Gospodo novinari vi ste pomogli ovom prevarantu te vas to stavlja u poziciju saučesnika. Hajde što ste neprofesionalno postupili i niste proverili ko je Džambo, a to nije bilo teško jer Obrenovac nije Njujork, jer je redovna pojava da naši mediji objavljuju neproverene i lažne vesti. Ima nešto gore ili ste toliko glupi ili u cilju pravljenja srceparajućih priča i podizanja tiraža i gledanosti niste ili niste hteli da primetite koliko je priča šuplja, te se sada posipate pepelom po glavi i jadikujete kako je i vas prevario. Kada zbog lažnih informacija objavljenih u medijima neko bude odgovarao nadam se da će se naši mediji i novinri duboko zamisliti da li će bez ikakve provere objaviti neku vest.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP