Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

USKORO IZRUČENJE SRBIJI

EKSKLUZIVNO: Šarić promenio lični opis u Južnoj Americi!

Autor: Dejan Vukelić | 14.03.2014 - 20:00:00h | Komentara: 3

Narko-bos Darko Šarić lociran je u Južnoj Americi i pitanje je dana kada će biti uhapšen i prebačen u Srbiju, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Naš izvor, koji je dobro upućen u akciju hvatanja najtraženijeg balkanskog kriminalca, kaže da se Šarić nalazi na severu južnoameričkog kontinenta, tačnije u trouglu Kolumbija -Venecuela-Brazil.

Darko Šarić

Darko Šarić

 - Šarić je u potpunosti promenio identitet i podvrgnuo se plastičnim operacijama kojima je izmenio lični opis do neprepoznatljivosti. Ipak, službe koje tragaju za njim uspele su da ga identifikuju po nekim detaljima - otkriva sagovornik „Alo!“.
Kako saznajemo, Srbija od trenutka lociranja Šarića vodi živu diplomatsku bitku da on bude prebačen u našu zemlju, i ta bitka bi narednih dana trebalo da urodi plodom, uprkos indicijama da bi sam Šarić želeo da bude prebačen u Crnu Goru.

Šarić se nalazi u ovom regionu latinske  Amerike, gde je pod budnim okom  pripadnika službe bezbednosti

Šarić se nalazi u ovom regionu latinske Amerike, gde je pod budnim okom pripadnika službe bezbednosti

 Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da „u nedeljama koje dolaze, Šarić više neće biti na slobodi“, te da su „možda naše specijalne službe došle do podataka gde se nalazi“.

Usledila je izjava premijera Ivice Dačića da postoje nove informacije o Darku Šariću, ali da svaki odgovor u ovom trenutku na pitanje da li će biti uhvaćen „ne bi bio u profesionalnom smislu dobar“, kao i da se ne može tačno reći kada će se i na koji način sprovesti Šarićevo privođenje pravdi.
Šef narko-mafije Darko Šarić u javnosti se prvi put „pojavljuje“ u oktobru 2009, kada su agencije prenele da je urugvajska policija zaplenila 2,8 tona kokaina na jahti „Maui“, pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, 25 kilometara zapadno od Montevidea. Tom prilikom uhapšene su dve osobe, Urugvajac i Srbin, koji su pokušali da kokain sa jahte prebace na prekookeanski brod, čija je krajnja destinacija bila zapadna Evropa. Tovar sa drogom presretnut je u okviru zajedničke akcije „Balkanski ratnik“ američke agenicije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja. Paralelno, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe, koji su se zatekli u Srbiji.
U januaru 2010. za Šarićem je raspisana međunarodna poternica. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je ukupno pet optužnica protiv Šarića, zbog trgovine narkoticima i pranja novca. Dan posle, tadašnji državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je suština borbe protiv Šarićevog narko-klana otkrivanje veza sa funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija. Šarić je uz njihovu pomoć, kroz privatizacije i kupovinu nekretnina prao milione od posla s drogom.

Robijao od malih nogu

Darko Šarić rođen je 21. oktobra 1970. u Pljevljima u Crnoj Gori. Čak šest puta je bio osuđivan presudama Opštinskog suda u Pljevljima zbog različitih krivičnih dela, ugrožavanje sigurnosti na radu iz nehata, uništenje aparata u rudnicima ili drugim građevinskim preduzećima, uništenje poslovnih i stambenih prostorija, proneveru i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prvi put je osuđen kao maloletnik 1988. godine, kada mu je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora roditelja. Sledeći put je osuđen 1992. na uslovnu kaznu, treći put 1994. na kaznu od četiri godine zatvora. Izgleda da tu kaznu nije odležao do kraja, pošto je već 1996. ponovo osuđen na kaznu od četiri meseca zatvora. Već dve godine kasnije, 3. septembra 1998. osuđen je na kaznu od dva meseca, a posle tri meseca, 31. decembra iste godine, osuđen je na kaznu od tri meseca. Šarić je 2005. godine dobio državljanstvo Srbije, srpski pasoš i ličnu kartu.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 15.03.2014 00:59h

    darko biznismen...

  • DRUG Vreme: 15.03.2014 15:12h

    Nego sta to je kralj,DARE cuvaj se!

  • Srle Vreme: 15.03.2014 17:41h

    Darko,daj mi malo para da i ja promenim licni opis jer mi se smucila moja ruznoca ,lmam 65 god . a lzgledam kao starica od 116 god .Ti nebi radio to sto si radio da ti ljudi iz vlasti nisu pomagale.Nekad sam te vodila kao kupca nasih proizvod .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP