Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA NOVE DETALJE ISTRAGE

EKSKLUZIVNO! Šarićevac plaćao Čumeta sa Sejšela?

Autor: S. Vojinović - B. Jelovac | 24.07.2014 - 20:00:00h | Komentara: 0

Bankarske transakcije vredne više miliona evra između kompanije sa Sejšelskih ostrva iza koje, kako se sumnja, stoji pokojni Dragan Dudić Fric, jedan od najbližih saradnika narko-bosa Darka Šarića, i putarske firme koja se dovodi u vezu sa svedokom saradnikom Ljubišom Buhom Čumetom, kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, trebalo bi da otkriju da li ima istine u tvrdnjama Šarića da je Dudić „kupio“ svoju slobodu potplaćujući preko posrednika one koji su vodili istragu u Srbiji.

Ljubiša Buha Čume

Na proveri: Ljubiša Buha Čume | Foto: Miloš Perić

 Naša saznanja da su naredni koraci Tužilaštva za organizovani kriminal i radne grupe koja u MUP-u vodi istragu o tvrdnjama Šarića u vezi upravo sa Čumetovim sumnjivim poslovima, specijalni tužilac Miljko Radisavljević juče nije želeo da potvrdi.

Sloboda nije  dugo trajala: Dragan Dudić Fric

Sloboda nije dugo trajala: Dragan Dudić Fric

 - Mogu samo da kažem da sam pre nekoliko dana poslao zamolnicu preko međunarodne pravne pomoći nadležnima u Crnoj Gori da nam dostave određene podatke koji se odnose na bankarske transakcije između jednog putarskog preduzeća u Srbiji i firme „Mens dejs splaj“ sa Sejšela. U pitanju je više transakcija koje su realizovane preko više banaka u Crnoj Gori i reč je o višemilionskim iznosima. Osim toga, tražio sam da nam dostave ko je vlasnik firme sa Sejšela i koja je bila svrha plaćanja, kao i koje su usluge u pitanju, odnosno za šta im je plaćeno. Zamolnicu sam uputio specijalnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici - otkriva za „Alo!“ Miljko Radisavljević.
Naime, ispituje se papirologija iz banaka, koja bi trebalo da otkrije da li je Dudić u crnogorskim bankama kao vlasnik dao nalog kompaniji sa Sejšela da uplati novac firmi u Srbiji, da li je on zaista vlasnik te firme na Sejšelima, kao i koju je vrstu usluga ova firma platila preduzeću u Srbiji. Ove transakcije obavljene su tokom maja 2010. i tek ostaje da se vidi da li će potvrditi Šarićevu priču da je Dudić 18. aprila 2010. na sastanku na Jelovoj gori na Zlatiboru potkupio istražne organe u Srbiji sa izvesnih 7,42 miliona evra i da zbog toga nije završio na optužnici. Kako „Alo!“ saznaje u podgoričkom sudu, ovi izvodi iz banaka, koji su najpre prikupljani u istrazi crnogorske policije o saznanjima da kotorski biznismen pere pare, na kraju su uvršteni i u spise o njegovom ubistvu. Dudića je u Kotoru 31. maja 2010. likvidirao Nikšićanin Ivan Vračar, koji je osuđen na 17 godina, a motivi ubistva do danas nisu razjašnjeni.

„Papaja i Mango najbolji drugari“

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: O. Bunić

 Darko Šarić (44) nedavno je razotkrio misteriju zvanu „general Papaja“, navodeći da je policajac za kojeg tvrdi da mu je montirao ceo proces zapravo Rodoljub Milović. On je takođe optužio „najboljeg Papajinog druga“ da je uzeo 7,42 miliona evra, pri tome navodeći da je reč o „novom liku u stripu, zvanom karakter Mango“ i ne imenujući ga, ali jasno aludirajući na Ljubišu Buhu Čumeta (50).
- Papajin najbolji drug je čovek koji je stvorio zemunski klan i parama od otmica kupio mašine - rekao je tad Šarić.

Šta se dešavalo na Jelovoj gori?

Rodoljub Milović

Rodoljub Milović | Foto: G. Srdanov

 Snimak „famoznog“ sastanka na Jelovoj gori u aprilu 2010. uništio je operativac BIA Ivica Petrović, tako da do danas nije poznato šta su se dogovorili pokojni Dudić i bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović, zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić i dvojica operativaca BIA. Do danas je nerazjašnjeno zašto sastanak nije bio služben, zašto se vrh srpskih istražnih organa sastajao sa čovekom koji je uveliko bio pod istragom kao Šarićeva desna ruka, zašto on nije uhapšen i da li su istinite Šarićeve tvrdnje da Dudić nije završio na optužnici jer je dao 7,42 miliona evra. Milović je prošao poligraf povodom Šarićevih optužbi, ali mu nije postavljeno pitanje da li je uzeo pare od Dudića. Šarić je takođe prošao detektor laži, pa i na pitanje da li mu je Dudić pričao da je Miloviću dao pare. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP