Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAPLENJENO 8,5 KILOGRAMA DROGE

Evo kako je Brazilac krio kokain na aerodromu u Beogradu! (FOTO)

Autor: Alo.rs | 10.07.2015 - 13:25:00h | Komentara: 0

Carinici su u prtljagu jednog 26-godišnjeg državljanina Brazila, u popodnevnim časovima 9. jula 2015. godine, otkrili najveću dosada zaplenjenu količinu kokaina na aerodromu ''Nikola Tesla'' od gotovo 8,5 kilograma te droge.

Brazil kokain carina

Brazilac je pomoću indiga pokušao da sakrije drogu na skeneru | Foto: Uprava carina

Policija navodi da je mladić koji je u Beograd doputovao iz Sao Paola, letom preko Ciriha, delovao poput studenta koji se ni po čemu ne izdvaja od ostalih putnika. Sa sobom je nosio potpuno nov pasoš u kome je prvi pečat bio upravo onaj koji je dobio pri ulasku na beogradski aerodrom.

Na sreću, međunarodna razmena obaveštajnih podataka ukazala je na to da se zapravo radi o potencijalnom krijumčaru droge, zbog čega su ga u zelenom kontrolnom prolazu zaustavili carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja i izdvojili njegov prtljag za detaljan pregled.

Brazil kokain carina

Droga je bila ubečena u  postavu kofera | Foto: Uprava carina

Mladi Brazilac nije pokazao nervozu, a nije delovao ni kao da je pod uticajem sedativa, već se ponašao krajnje pribrano i mirno je prihvatio pregled.
Njegov prtljag, koji se sastojao od jednog kofera, manje torbe i dva ranca, odmah je pregledan na skeneru koji nije pokazao da se u njemu nalazi nešto neuobičajno.
Carinici su, međutim, imali informaciju da se tu nešto sigurno krije, zbog čega su prtljag otvorili i u postavi svih torbi zatekli profesionalno zašivene kese oblepljene specijalnim indigom koji može da zavara skener.
Prilikom testiranja, uređaj kojim se otkriva sastav sumnjivih materija promenio je boju u plavičastu, čime je i potvrđeno da je reč o kokainu.
Iz prtljaga ovog putnika izvađeno je 7 paketa ukupne težine 8.331 gram pomenutog narkotika, zbog čega je on odmah sa otkrivenom drogom predat u dalju nadležnost policiji, tačnije pripadnicima SBPOK.
U izjavi datoj na licu mesta mladić je prvo rekao da je mislio da nosi tri kilograma droge, da bi potom izjavu promenio rekavši da nije znao šta je u torbama, već da je pristao da ih ponese za nekog svog prijatelja.
O slučaju su odmah informisani svi, od ambasade Brazila do državnog tužioca, a istraga je proširena na otkrivanje eventualnih saučesnika i o njenom ishodu javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Brazil kokain carina

Beli prah je bio pozitivan na testu za kokain | Foto: Uprava carina

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP