Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA - DETALJI PRIVOĐENJA SINA VLASNIKA TV „PINK“ ŽELJKA MITROVIĆA

„Evo vam moj sin,
radite sa njim šta hoćete“!

Autor: Danica Ćuruvija | 21.07.2013 - 14:11:00h | Komentara: 17

„Evo ga, to je moj sin. Radite sa njim šta hoćete”, ovo je policajcima prilikom ulaska u prostorije Policijske uprave Beograd rekao Željko Mitrović, vlasnik TV „Pink“, dok im je u ruke predavao sina Aleksandra Mitrovića (19), koji je u četvrtak uveče na pešačkom prelazu automobilom usmrtio gimnazijalku Andreu Anu Bojanić (17), saznaje „Alo!“. Kako naš list saznaje, Mitrović je bio korektan i nije zahtevao nikakve povlastice za svog sina, koji je pobegao posle nesreće.

Željko Mitrović i sin

Nije tražio protekciju: Željko sa sinom i prvom suprugom

 

Aleksandar Mitrović (19) na saslušanju izjavio da se kaje i da mu veoma žao što je
devojka stradala. Ispričao je da je vozio brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, a da mu je na semaforu bilo zeleno svetlo

- Mitrović je bio zabrinut, a njegov sin se nije ponašao nadmeno na saslušanju u policiji - kaže sagovornik „Alo!” blizak istrazi.

Aleksandar Mitrović je juče saslušan kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Beogradu Dragoljuba Zdravkovića, koji mu je odredio pritvor do mesec dana.

Andrea Bojanić

Andrea Bojanić | Foto: Dimitrije Goll

Željko Mitrović i sin

Devojka ostala mrtva na licu mesta | Foto: Masanori Jošida

 

„Hteli smo na sahranu“
Sonja Mitrović Hani, prva supruga Željka Mitrovića i Aleksandrova majka, izjavila je juče da su hteli da idu na sahranu Andree Bojanić i da izjave saučešće njenoj porodici.
„Pokušali smo da stupimo sa njima u kontakt i lično im izrazimo saučešće, ali nisu želeli. Čuli smo se sa njenom majkom. Hteli smo da izrazimo saučešće i odemo svi na sahranu, ali majka nije htela da se vidimo. Shvatamo njen bol i izvinjavamo se porodici nastradale devojke ako ih je naš poziv i gest uznemirio“, izjavila je Sonja Mitrović Hani i dodala da će istražni organi da utvrde da li je njen sin kriv za nesreću.

- Mitrovićev sin je na saslušanju izjavio da se kaje i da mu veoma žao što je devojka stradala. Rekao je da je istraumiran zbog svega. On je ispričao da je te večeri vozio brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, a da mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svetlo. Tvrdi i da je devojci bilo crveno na semaforu i da je pokušao da koči. Naveo je da je posle nesreće pobegao zbog velikog šoka - navodi izvor našeg lista.

U zgradu beogradske Palate pravde juče nije mogao da uđe Željko Mitrović, a njegov sin je u poslepodnevnim satima odveden u Okružni zatvor. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu u saobraćajnoj nesreći. Dušica Ristić, portparol Višeg suda u Beogradu, kaže da je Mitroviću pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, za koje je zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora.

Andrea Bojanić

Sahrana Andree Bojanić na Lešću | Foto: Oksana Toskić

Andrea Bojanić (17) sahranjena je juče na beogradskom groblju Lešće. Na večni počinak Andreu su ispratili majka, otac, brat po ocu, baka Vera Miljković, rođaci i prijatelji, kao i još pedesetak osoba, a oproštajni govor na sahrani stradale učenice održao je bliski rođak, koji je rekao da je Andrea bila divno dete.

„Bila si odličan đak i svaki moment proveden sa tobom bio je pravo blago, bila si pravi anđeo. Da je sreće, ti bi sahranjivala nas, a ne mi tebe. Ovo nije zbogom, već do viđenja jer ćemo se opet sresti i biti svi zajedno“, rekao je rođak, dok su muklu tišinu prekidali jecaji Andreine majke, koja je izgubila ćerku jedinicu.

Kamere snimile nesreću
Aleksandar Mitrović (19) se zasad tereti da je prošao kroz crveno svetlo, ali će snimci kamera sa raskrsnice i okolnih radnji da pokažu ko je imao prednost. „Prema jednoj verziji, na snimcima se nazire zeleno svetlo, a na pešačkom je crveno. Međutim, to još treba da veštačenjem bude tačno utvrđeno. I pored toga, on je morao da vozi brzinom od 40 kilometara na sat, ali i da prikoči ako je devojka već zakoračila na pešački prelaz”, kaže naš sagovornik.
Sin vlasnika TV „Pink“ se sumnjiči da je svojim belim džipom BMW X6 u četvrtak oko 23.30 pregazio gimnazijalku Andreu Bojanić (17) na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici. Andrea Bojanić je bila na pešačkom prelazu, a od siline udarca je odletela 30 metara i na mestu ostala mrtva.

Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 21.07.2013 15:26h

    Bravo TATA! "Evo vam ga radite sta hocete" ,A KUPIO SI BALAVCU MASINU ZA UBIJANJE . NE TATA NECE MOCI TAKO i DRZAVI CES MORATI VEC JEDNOM DA PLATIS NJENO ,PRODAJ X6 BICE DEO !

  • mima Vreme: 21.07.2013 17:23h

    Toliko je, ovo sve bolno, da nisam u stanju da komentarisem. Jedan mlad zivot je ugasen a drugi-videcemo, vreme ce pokazati, hoce li ova tragedija ostaviti posledice i po vinovnika. Oboje su mladi, STETA, ovo je velika TUGA!

  • Подримски Vreme: 21.07.2013 17:39h

    Još jednom saučešće porodici... Kakvo "licomerstvo" što bi rekla Vidovita Zorka- panični strah, hteo da se ubije... sin čoveka koji dobrim delom svojom moronskom televizijom uticao na formiranje sistema vrednosti današnje Srbadije, a prvi je iz ovog smrada poslao sina u London kako I SAM KAŽE DA GA SKLONI OD SVEGA! A ko našu decu da sačuva od NJIH. Mogu da nas pljačkaju, ugnjetavaju, gaze ... i još traže razumecanje i saosećanje... Postoji li ovo igde na planeti, pitam se...

  • Roki Vreme: 21.07.2013 17:41h

    Pa sad ne verujem da je vozio ispod 100 na sat cim je dete odletelo 30 metara.

  • pravila Vreme: 21.07.2013 18:37h

    Tu je dozvoljeno max 40km/h znaci da je vozio i 45km/h po zakonu je prekoracio brzinu, pritom je usmrtio ovu devojku a sad verovatno hoce i da slaze da je za njega bilo zeleno a za nju crveno svetlo. I da je tako bilo na semaforu kako on kaze opet je morao da propusti pesaka da prodje, tako da sve sto je do sada izjavio je tupavo i sigurno ga nece spasiti odgovornosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP