Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA OPTUŽUJE GROBLJE DA POKOJNIK NIJE DRŽAN U HLADNJAČI

Frka na sahrani jer se leš raspao!

Autor: Branko Janačković | 14.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Na Novom groblju u Nišu izbio je incident kada je ožalošćena porodica na dan sahrane htela da vidi pokojnika. Izbila je žestoka svađa, a umalo i tuča između rodbine i radnika JKP “Gorica”, jer se telo deformisalo usled početka procesa raspadanja.

Mogla sam  i ja kod kuće  da ga čuvam: Svetlana Marjanović

Mogla sam i ja kod kuće da ga čuvam: Svetlana Marjanović | Foto: Kostadin Kamenov

Svetlana Marjanović optužila je “Goricu” da telo njenog supruga Miodraga Mije Marjanovića, koji je u 59. godini umro od infarkta, nisu čuvali u hladnjači, dok u ovom komunalnom preduzeću ističu da to nije tačno i da je sve urađeno po propisima. Na kraju je uzavrelu atmosferu morala da smiruje policija!


Sve po propisu

Poslovođa u kapeli Davorin Jondžić kaže da je rodbina pretila radnicima “Gorice”.
- Pretili su nam da će nas pretući, zapaliti, ko zna šta još... Probao sam da im objasnim da je proces raspadanja organizma nezaustavljiv. Kod nekoga ide brže, kod nekoga sporije. Primećivali smo ranije da kod ljudi koji su umrli od srca sve ide brže. Telo je čuvano po svim propisima i o svemu postoji uredna dokumentacija - dodaje on.

- Mija je umro u nedelju od srca, a u kapelu na groblju je dovezen u ponedeljak. Kada smo danas u 10 sati došli da preuzmemo telo, umalo se nismo svi onesvestili kada je otvoren sanduk. Telo se nadulo i usmrdelo, bio je sav krvav i nije ličio na sebe. On je celog života bio uredan, ne bi izašao iz kuće da se ne istušira i obrije, gde sad ovakvog da ga ispraćam - jada se Svetlana.

- Mogla sam ja kući da ga čuvam u sobi, ne znam za šta su mi naplatili 32.000 dinara. A povrh svega su pozvali i policiju kao da sam kriminalac. Verovatno ću da tužim “Goricu” - kaže Svetlana.
Budimir Savić, organizator na Novom groblju, kaže da je telo čuvano u hladnjači po propisima i da su da pritužbe porodice neosnovane.

Sahrana Miodraga Marjanovića na niškom groblju

Sahrana Miodraga Marjanovića na niškom groblju | Foto: Kostadin Kamenov


- Mi ne znamo gde je leš stajao pre nego što su ga doneli u kapelu. On je od ponedeljka čuvan u hladnjači, na propisanoj temperaturi od 4 do 7 stepeni Celzijusa. Tela se čuvaju u hladnjači, ali se ne zamrzavaju. Svaki leš posle određenog vremena počinje da doživljava te promene koje su oni reklamirali. Imamo dve hladnjače i dovoljno mesta u njima. Rodbina je bila izuzetno neprijatna i gruba prema našim radnicima, pa smo bili prinuđeni da pozovemo policiju - objašnjava Savić i dodaje da do sada nisu imali ovakvu situaciju na groblju.

U niškoj policiji je potvrđeno da je policija izašla na groblje po primljenom pozivu, da su obe strane upozorene na svoje ponašanje i da nije bilo elemenata za podnošenje prekršajne prijave.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP