Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KONAČNA PRESUDA

Funkcioner "Srbijagasa" koji je pregazio dečaka dobio godinu i po zatvora!

Autor: Beta | 09.07.2013 - 16:22:00h | Komentara: 8

Bivši zamenik generalnog direktora "Srbijagasa" Radosav Vujačić (62) osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na godinu i po dana zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Milan Lutovac (15) iz Futoga.

Pijan pregazio  dete: Radosav  Vujačić

Pijan pregazio dete: Radosav Vujačić

Upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom, sa 1,9 promila alkohola u krvi, Vujačić je udario dečaka na biciklu, a od siline udarca on je na licu mesta poginuo.

Saobraćajni veštaci utvrdili su tokom sudskog postupka da se Vujačić u trenutku udesa kretao brzinom od 83 kilometra na sat, iako je na tom delu puta dozvoljena maksimalna brzina od 50 kilometara na sat.
Portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić, koja je i predsedavala sudskim većem u ovom slučaju, Vujačiću je pored zatvorske kazne izrekla i dvogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom.
Prema njenim rečima, iako je za ovo krivično delo delo zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, Vujačiću je kazna umanjena zbog niza olakšavajućih okolnosti.
"Uzeli smo u obzir da on nije ranije osuđivan, da ima 62 godine, da je izrazio kajanje zbog učinjenog dela. Kao najbitniju olakšavajuću okolnost uzeli smo to da biciklista nije bio osvetljen na tom delu puta, gde ne postoji ulična rasveta", rekla je Svetlana Tomić-Jokić za novosadski Radio 021.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 09.07.2013 19:47h

    SRAMOTA!!!!

  • drLaki Vreme: 09.07.2013 20:07h

    Kako ove nase sudije krse zakon. Kazna je od 2-10 godina. Minimum je ako ima olaksavajucih okolnosti, a maksimum ako je vec imao krivicnih dela. Ali ne moze ISPOD zakonskog minimuma, sam naziv ISPOD ZAKNOSKOG MINUMA glupo zvuci.

  • RA Vreme: 09.07.2013 21:19h

    Da je moje dete ubio, i dobio 1,5 godina, ja bi mu presudio. On je Bajatoviceva desna ruka, zamislite pod kakvim pritiskom je sud radio. Svetlana diplomu u wc i tamo je upotrebi, sram te bilo!

  • MARIJANA Vreme: 10.07.2013 00:01h

    sramota,koja olaksavajuca okolnost za oduzimanje necijerg zivota.Pa gde je ovde pravda,covek bio alkoholisan,vozio nedozvoljenom brzinom,pa jos i ubio dete.Boze Srbijo pocni da kaznjavas ovakve ljude kako treba a ne da im trazis olaksavajucre okolnosti.Muka mi je od svega,nemam vise reci,

  • eliot Vreme: 10.07.2013 00:51h

    To nigde u svetu nema da neko vrsi javnu funkciju i to nekoliko (predsednik i clan UO Srbijagasa), prima zestoke apanaze i da lezi u zatvoru!? I sada na kraju ostaje jos neko vreme da provede u zatvoru kao predsednik upravnog odbora Srbijagasa!!!!??? Ovo je sramota za Selakovica i VUcica, ovo ima samo u Srbiji! Kao da je astronaut po zanimanju pa ne daj boze da izgubimo njegove usluge, a u stvari je SPS kadar, Milosevicev DBovaca i neopevana lopina. Sudije, gde ce vam dusa!? Roditelji treba da idu do Strazbura i tuze sve od premijera do sudije koji je doneo ovu sramnu presudu! UAaaaaa!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP