Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Funkcionerima SNS-a produžen pritvor!

Autor: Branko Janačković | 26.07.2013 - 22:23:00h | Komentara: 0

Potpredsedniku Gradskog odbora SNS u Nišu Milošu Milovančeviću i bivšoj predsednici opštine Crveni krst a sadašnjoj odbornici SNS Lelici Kostić određen je večeras pritvor nakon saslušanja u Višem sudu u Nišu.

Miloš Milovančević

Miloš Milovančević | Foto: B. Janačković

Kostićeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, čime je opštini pričinjena šteta od oko 3,5 miliona dinara, a Milovančeviću da ju je na zloupotrebu podstrekao.
Nakon saslušanja kod istražnog sudije, puštene su da se brane sa slobode vlasnice agencija NL PRO Milena V. i “Integrisani servis” Tanja M., koje se sumnjiče za pomaganje u zloupotrebi.

-Doneto je rešenje o pokretanju istrage. Istražni sudija je doneo rešenje o pritvoru u trajanju do 30 dana protiv Kostićeve i Milovančevića kako ne bi uticali na nesaslušane svedoke. Saslušanje svedoka biće zakazano naredne nedelje, potvrdila je portparol Višeg suda u Nišu Tamara Cvetanović – Savić.
Iako se u policiji branio ćutanjem, pred istražnim sudijom Milovančević je, pristao da iznese odbranu, demantujući navode policije da su Plan strategije razvoja opštine Crveni Krst radili radnici opštine Crveni krst a da ga je on prikazao kao svoj.

-Milovančević nije sporio da je preko agencije Milene V. realizovan ovaj projekat i uplaćena sredstva, ali je naveo da je sve bilo po propisima.
Govoreći o drugom projektu preko agecnije “Integrisani servis” on je rekao da novac nije uzeo za sebe već da ga je samo na zahtev supruga Tanje M. podizao sa računa predavo ga njima, navodi naš izvor blizak istrazi. Obe vlasnice agencija demantovale su navode iz krivične prijave koji ih sumnjiče za pomaganje u izvršenju zloupotrebe, dok je i Kostićeva ostala pri odbrani datoj u policiji - da je neinformsiana o sprovođenju određenih administrativnih procedura jer je po profesiji lekar i da postoje opštinske stručne službe koje se bave administracijom koje su trebale da je upozore ako nešto nije bilo po zakonu.

Lelica Kostić

Lelica Kostić | Foto: K. Kamenov

Da podsetimo, policija je saopštila da se Kostićeva se sumnjiči se da je kao predsednik opštine - u nameri da Milovančeviću pribavi protivpravnu imovinsku korist, iskoristila svoj službeni položaj i 2.jula 2010.godine zaključila Ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa Agencijom „NLPRO“ čiji je vlasnik Milena V, a na osnovu kojeg je Agencija trebala da izradi Plan strategije razvoja opštine Crveni Krst i to bez sprovođenja postupka javne nabavke. Navedeni Plan osumnjičeni Milovančević je predstavio kao vlasništvo Agencije „NLPRO“ kojo je uplaćena nadoknada u iznosu od 1,74 miliona dinara, bez ispostavljenih računa o vrednosti izvršenih usluga.
Uplaćeni novac, kako se sumnja, podigao je MIlovančević koji je imao deponovan potpis u Agenciji. Lelica se sumnjiči i da je 14.oktobra 2010.godine, zaključila ugovor o realizaciji projekta “Usamljenost šta to beše” sa Agencijom „Integrisani servis“ čiji je vlasnik Tanja M. i na ime ugovorenih obaveza, angažovanja doktora, sociologa, psihologa, koje nisu izvršene uplatila 1,75 miliona dinara na račun Agencije. I taj novac je, kako se sumnja, takođe prisvojio Milovančević koji je imao i pečat i deponovani potpis i u ovoj Agenciji, saopštila je policija.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP