Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROFESIONALAC OVERIO SUVLASNIKA “PINK TAKSIJA”

Gaćeša nije imao šansu da preživi!

Autor: J. PAUNOVIĆ - D. ĆURUVIJA | 24.05.2015 - 14:54:00h | Komentara: 0

Sva operativna saznanja ukazuju na to da je Teodora Gaćešu mogao da ubije neko ko ima iskustva u ikvidacijama i rukovanju oružjem jer je koristio malokalibarski pištolj.

Teodor Gaćeša ubistvo

Uviđaj na mestu ubistva Teodora Gaćeše | Foto: Vesna Lalić

Teodor Gaćeša (49) zvani Tedi, suvlasnik “Pink taksija” iz Beograda, nije imao šanse da preživi jer ga je ubio profesionalni ubica iz oružja koje je veoma efikasno, saznaje „Alo!“ od izvora u MUP-u Srbije.
Naš sagovornik dodaje da je Gaćeša likvidiran iz malokalibarskog oružja, sa kojim retko ko zna dobro da rukuje, a da se po načinu izvršenja može zaključiti da je samo dobro obučeni strelac mogao da ubije suvlasnika “Pink taksija”.
- Sva operativna saznanja ukazuju na to da je Gaćešu mogao da ubije neko ko ima iskustva u likvidacijama i rukovanju oružjem jer je koristio malokalibarski pištolj. Policija je na tragu ubici i njegovom saučesniku i uskoro se može očekivati njihovo hapšenje. Na licu mesta su pronađene čaure, na osnovu kojih je otkriveno iz kojeg je oružja ubijen suvlasnik “Pink taksija” - kaže izvor našeg lista iz MUP-a Srbije.
On dodaje da je ubica najverovatnije iznajmio stan u blizini mesta na kojem je ubio Gaćešu.

Prijatelj: “Nije se nikog plašio”
Prijatelj ubijenog Gaćeše rekao je za “Alo!” da Gaćeša nije dobijao pretnje.
- Nije se nikoga bojao. Radio je dobro sa svojim taksi udruženjem, koje ima 1.400 članova. Bio je raspoložen i ništa nije ukazivalo na to da se nekog plašio - rekao je za naš list Gaćešin prijatelj.
Gaćeša je posle razvoda sa suprugom provodio dosta vremena na svom splavu na Savi, a prema nezvaničnim informacijama, živeo je kao podstanar u jednom stanu u Učiteljskom naselju, nekoliko ulica dalje od mesta gde je ubijen.
Njegov sin, ćerke i brat juče su na svojim Fejbuk profilima stavili crnu naslovnu fotografiju.

- On ga je pratio danima, a s obzirom na to da Gaćeša godinu dana nije dolazio u sedište „Pink taksija“ u Pljevaljskoj ulici, u Učiteljskom naselju, sumnja se da je dobijao pretnje. Sigurno je znao da je Gaćeša na dan ubistva zakazao sastanak u Kozarčevoj ulici, u kafiću zatvorenog tipa, pa se sumnja da se suvlasnik “Pink taksija” plašio za svoju bezbednost. Sa ubicom je bio pomagač, koji nije pucao u Gaćešu - navodi naš izvor iz policije.
Prema rečima našeg izvora, policija ispituje da li su dugovi motiv ubistva.
- Još se ne zna identitet ubice, kao ni motiv, ali se intenzivno radi na slučaju. Prva teza istrage jeste ispitivanje poslovanja “Pink taksija” kako bi se utvrdilo da li su eventualno neka novčana dugovanja dovela do zločina - rekli su u policiji.
Naš sagovornik dodaje i da je suvlasnik „Pink taksija“ ušao u poslove sa građevinom.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da beogradska policija ima očevica ubistva.
- Imamo neke pravce rada i očevica tog krivičnog dela. Ne bih da govorim dalje da ne bih ugrozio i očevica i istragu. Beogradska policija na tome intenzivno radi i verujem da ćemo uskoro imati rezultate - poručio je Stefanović.
Policija je obavila razgovore sa Gaćešinom porodicom i prijateljima koji su vođeni kako bi se utvrdilo da li je imao neprijatelje, da li se nekome zamerio, da li mu je iko pretio.
Gaćešu su pogodila četiri projektila, dva u glavu i dva u leđa. Ubica, obučen u belu duksericu, prišao je s leđa Gaćeši dok je izlazio iz “mercedesa” i pucao mu najpre u leđa, a zatim u glavu. Stanari okolnih zgrada kažu da nisu ništa čuli, zbog čega policija pretpostavlja da je ubica koristio prigušivač.
Gaćeša je bio razveden, a iza sebe je ostavio punoletnog sina i dve ćerke.

Ubio kolegu pre 15 godina zbog reketiranja
Ubijeni suvlasnik “Pink taksija” je odgovarao zbog ubistva Ljubomira Negra (43) počinjenog u maju 2000. Negro ga je, prema njegovim tvrdnjama, ucenjivao i reketirao, a kobnog dana našli su se ispred centrale “Pink taksija”, a zatim su Negrovim crnim “audijem 80” krenuli do Gaćešine porodične kuće u Kaluđerici. Po dolasku, suvlasnik “Pink taksija” je izašao iz automobila i ušao u svoju kuću. Umesto sa novcem, izašao je sa pištoljem u ruci i u Negra ispalio nekoliko hitaca. Ranjeni Negro startovao je motor i pokušao da pobegne, ali je posle nekoliko desetina metara udario u drvo i preminuo. Gaćeša je onda telefonom pozvao policiju. Predao im je i pištolj iz kojeg je pucao. Kako je “Alo!” pisao, pre osam godina imao je probleme i sa Vladom Jovanovićem, poznatijim kao Vlada Japanac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP