Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA U NIŠEVCU NADOMAK SVRLJIGA

Gasio buktinju
ubila ga struja!

Autor: I. Anđelković - J. Paunović | 23.09.2013 - 20:30:00h | Komentara: 0

“Upomoć, požar, Rado, ustani”, vikao je sada već pokojni Zoran Stojadinović (65) iz Niša dok je gasio požar koji je izbio u njegovoj vikendici u Niševcu u subotu uveče nešto posle 22 sata, a u kojem je stradala i Zoranova prijateljica Radmila Krstić (62) iz Niša. Radmila je u tom trenutku spavala u sobi na spratu, dok je Zoran pokušavao da ugasi vatru koja je buknula u donjem delu kuće.

Niševac

Rekao sam mu da se udalji od tog dela sa strujom i, kada sam došao kasnije, vatrogasci su bili tu, a on je onako bos ležao mrtav pored česme, Ljubiša Rajković, komšija

 

Zoran Stojadinović poginuo
gaseći požar na instalacijama
u vikendici, dok je u kući izgorela njegova prijateljica Radmila Krstić

Prvi komšija Ljubiša Rajković, koji je pokušao da pomogne, još uvek u neverici i šoku priča za “Alo!” šta se desilo na samo nekoliko metara od njihove kuće.
- Ležao sam u sobi kada je majka utrčala i rekla mi da gori komšijina kuća, istrčao sam odmah i zatekao ga kako doziva Radu da ustane i kako gasi požar kofom. Bilo je užasno, plamen, kablovi su padali, bilo je dosta dima, sve je gorelo - priča Ljubiša, koji je doneo crevo za vodu, ali mu je Zoran rekao da u tom delu gde bukti ima i struje.

- Udaljio sam se, čak sam i njemu rekao da se udalji, vratio sam se kući po pomoć i kada sam došao kasnije, vatrogasci su bili tu, a on je ležao mrtav pored česme. Bio je bos, ja sam imao gumenu odeću, pretpostavljam da ga je ubila struja - priča komšija.

Zoran Simić

Bezuspešno je dozivao Radmilu, koja je spavala na spratu kuće u plamenu: Zoran Stojadinović

Komšinica Milinka Petković kaže da je videla pokojnog Zorana kako gasi požar.
- Lupalo je nešto, čula sam kako neko doziva pomoć, znala sam da se nešto dešava. Videla sam Zorana kako gasi požar i on mi je rekao da zovem vatrogasce, što sam i učinila. Dozivao je Radmilu, bilo je strašno, plamen, dim, užas. Posle toga ga više nisam čula - objašnjava komšinica Milinka.

Prema rečima sestre pokojnog Zorana Radmile Simić, on i pokojna Radmila su se upoznali pre dva meseca i otišli su u selo da spremaju zimnicu.

- Bio je pre nekoliko dana kod mene, rekao mi je da ide u selo sa Radmilom, koju lično nisam upoznala, da spremaju džem od šipaka. Govorio mi je i da planira da živi tamo jer i on i ona vole selo. Koliko mi je prenela sestra, on nije izgoreo, jer je ležao ispred kuće - ili ga je ubila struja ili je umro od infarkta jer je pio lekove. Eto šta se dogodilo, kakav čovek, kakva tragedija - kroz suze je ispričala sestra.

Instalacije uzrok požara
Uviđaj na licu mesta izvršio je istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik Višeg javnog tužioca i policijski službenici Policijske uprave u Nišu. Uzrok požara je nepravilno izvedena električna instalacija na objektu, saopštila je Policijska uprava Niš.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP