Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZ DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA JUŽNE AFRIKE PORUČUJU:

Gavrić neće
još dugo u Srbiju!

Autor: Ana Dimitrovska | 22.01.2013 - 00:10:00h | Komentara: 3

Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, neće još dugo biti izručen Srbiji, poručuju za “Alo!” iz Državnog tužilaštva Južne Afrike, gde ovaj Lozničanin više od godinu dana na sve načine odlaže ekstradiciju našoj zemlji, u kojoj ga čeka višegodišnja robija zbog trostrukog ubistva u hotelu “ Interkontinental”.

Svim silama  protiv izručenja:  Dobrosav Gavrić

Svim silama protiv izručenja: Dobrosav Gavrić | Foto: Reuters

“Do okončanja postupka ekstradicije Dobrosava Gavrića predstoji veoma dugačak put. On se na sve moguće načine bori protiv izručenja”, kaže za “Alo!” Erik Ntabazalila iz južnoafričkog tužilaštva i najavljuje da bi do kraja meseca trebalo da bude odlučeno o Gavrićevoj žalbi zbog odbijanja njegovog zahteva za dobijanje azila u toj zemlji.

Čeka ga robija zbog  ubistva Željka  Ražnatovića Arkana

Čeka ga robija zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana | Foto: Reuters

Iz luksuza u ćorku

Dobrosav Gavrić je iz Ekvadora u Južnu Afriku došao 2008. s lažnim dokumentima na ime Saša Kovačević. U Južnoafričkoj Republici se povezao sa mafijaškim bosom Sirilom Bikom, posle čijeg atentata se, u martu 2011, kojem je i sam prisustvovao, razotkriva njegov identitet i on biva uhapšen. Gavrić je pravosnažno osuđen za trostruko ubistvo u „Interkontinetalu“ 15. januara 2001. godine. Uhapšen je zajedno sa Milanom Đuričićem Mikijem, koji se još nalazi u bekstvu. Dve godine kasnije pušten je da se brani sa slobode i neporsredno pred izricanje presude za ubistvo Arkana, 2006, beži iz Srbije. U JAR-u je uživao zaštitu Bike i sa svojom suprugom i decom živeo je u luksuznim apartmanima u elitnom naselju Kejptauna.

“Bez obzira na ishod razmatranja Gavrićeve žalbe, on će imati pravo da se obrati i visokim sudskim instancama, što je najavio njegov advokat. Na osnovu imigracionog akta svi sudski postupci protiv Gavrića su suspendovani dok se ne okonča odluka o azilu”, objašnjava Ntabazalila.
Gavrić je 18. januara doveden u sud u Kejptaunu, pred kojim se vode postupci za ekstradiciju i prevaru, ali je suđenje odloženo dok sud ne dobije odluku o Gavrićevoj žalbi za azil.

“Gavrić je nezakonito ušao u Južnu Afriku, a postoji i zahtev Srbije za njegovo izručenje kako bi služio zatvorsku kaznu od 35 godina za ubistva počinjena u Srbiji, gde mu se sudilo u odsustvu. Gavrić se protivi ekstradiciji. Odbijena mu je aplikacija za dobijanje azila, na šta se on žalio, i čeka se odluka o razmatranju njegove žalbe”, kaže Ntabazalila i dodaje da se na poslednjem neodržanom ročištu i sam sudija zainteresovao koji će biti sledeći potezi odbrane ukoliko odluka o azilu bude negativna.

“Sudija je Gavrićevom advokatu rekao da se postupak odugovlači od 2011, na šta mu je advokat odgovorio da ima još puno zakonskih mogućnosti koje će iskoristiti, uključujući žalbu Višem sudu, Apelacionom sudu, pa i Ustavnom sudu. To će biti veoma dugačak put”, zaključuje Ntabazalila i dodaje da je Gavrićev advokat najavio da će prilikom sledećeg pojavljivanja pred sudom, sredinom februara, ponovo tražiti da se njegov klijent uz kauciju pusti na slobodu.

Traži istinu o  ubistvu: Svetlana  Ražnatović

Traži istinu o ubistvu: Svetlana Ražnatović | Foto: Reuters

Ceca: Nek reaguje država

Arkanova udovica, pevačica Svetlana Ražnatović, izjavila je 15. januara na pomenu, kojim je obeleženo 13 godina od njegove likvidacije, da se nada da će se država dublje pozabaviti ubistvom njenog supruga i dvojice njegovih prijatelja. “Nadam se i verujem da će država reagovati. Za mene je ovih proteklih 13 godina ispunjeno bolom i velikim nedostatkom u mom životu“, rekla je Ceca na Arkanovom grobu.

Poslednji komentari
  • cicaa Vreme: 22.01.2013 14:39h

    Ma kako nece reagovati drzava,pobogu brate ,on je to zasluzio kao uzoran gradjanin. Samo se ti obrati vlastima i gotovo.

  • nedjo Vreme: 22.01.2013 17:23h

    definitivno ovaj olos je jako sposoban covek!

  • ciceron42 Vreme: 09.03.2013 11:31h

    I ako bude izručen dobiće "nanožnicu" i pravac u Šarićevu vilu ,koju niko/normalan/nesme ka kupi...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP