Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO I BAHATO

Ginekolog izbegava presudu jer je u predizbornoj kampanji!

Autor: P. Vujanac | 05.03.2014 - 13:15:00h | Komentara: 13

Nedolazak na suđenje, kao optuženi za smrt nerođenog deteta porodice Katić iz okoline Uba, ginekolog valjevske bolnice dr Slobodan Gvozdenović opravdao je obavezama u predizbornoj kampanji, pošto je poslanički kandidat SNS!

rOkrivljeni ginekolog dr Slobodan Gvozdenović / Foto: Predrag Vujanac

Okrivljeni ginekolog dr Slobodan Gvozdenović / Foto: Predrag Vujanac

Tužilaštvo u Valjevu je protiv njega 2009. godine podiglo optužnicu za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, koja ga tereti da je u noći između 23. i 24.

januara 2007. nesavesno postupio pri pružanju lekarske pomoći prilikom porođaja Ivane Katić iz Kožuara kod Uba, zbog čega je nastupila smrt ploda.

Posle pet godina suđenja postupak je došao do kraja i završnih reči. Katići, međutim, optužuju ginekologa za izbegavanje suda jer je on za poslednji pretres, zakazan za 28. februar, sudu dostavio podnesak u kome navodi da će tog dana biti odsutan van Valjeva u izbornoj kampanji kao kandidat SNS za narodnog poslanika. U prilogu je dostavio i izbornu listu SNS za izbore 16. marta, na kojoj se nalazi pod rednim brojem 56.

„Na taj način on izbegava izricanje presude jer ako posle izbora postane poslanik u Skupštini Srbije, može da se pozove na imunitet i tako izbegne krivično-pravnu odgovornost. Naš advokat je tražio da mu bude određen pritvor, kako bi prisustvovao završnom ročištu, ali sudija nije to prihvatila“, pričaju Saša i Ivana Katić.

rOkrivljeni ginekolog dr Slobodan Gvozdenović / Foto: Predrag Vujanac

Roditelji Ivana i Saša Katić / Foto: Predrag Vujanac

Tokom istrage smrti njihovog deteta, u obdukcionom nalazu koji je potpisao specijalista sudske medicine dr Ljubiša Božić, stoji da je smrt muškog ploda nastupila u materici majke usled udisanja plodove vodice, te da je plod bio sposoban za vanmaterični život. Veštačenje koje je obavio Sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Beogradu, kako navode, potvrdilo da su dete izgubili zbog nemara lekara, uz zaključak veštaka “da bi beba bila rođena živa da je ginekolog carski rez uradio pet časova ranije”.

Inače, ni jučerašnje suđenje nije održano, pošto je dr Gvozdenović nedolazak opravdao bolešću, pa je novo ročište zakazano za 17. mart. On je negirao da izbegava suđenje rekavši da je svaki nedolazak uredno opravdao, potvrđujući da je sud obavestio da će biti odsutan 28. februara zbog učešća u političkoj kampanji, dok je juče bio na bolovanju.

„Ako se izricanje presude i dalje bude razvlačilo, a u međuvremenu okrivljeni dobije poslanički imunitet, ići ćemo do Vrhovnog suda i Aleksandra Vučića“, poručuju Katići.
Poslednji komentari
  • lo Vreme: 05.03.2014 13:30h

    a kad dobije funkciju od sns a onda mu niko nista nece moci

  • Violeta Vreme: 05.03.2014 15:07h

    Ovaj se ne drzi devize svog lidera da su svi jednaki pred zakonom.

  • Nensi Vreme: 05.03.2014 15:19h

    SNS kadar sta reci vise.

  • Ljubomir Vreme: 05.03.2014 15:43h

    Ovo je borba protiv KORUPCIJE i KRIMINALA SNSa. Treba Vučiću da te sramota ovakvih likova, a ne da ih stavljaš na listu. Neće da dodje na sudjenje kao okrivljeni zbog smrti deteta, jer je politički angažovan, ko je taj BOBA SRAMOTA.

  • sasa Vreme: 05.03.2014 20:51h

    mocice mo dace bog jer je 100000000% kriv dokazi govore svee a vucica treba da je sramota sto neproverava ko je ko

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP