Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRONAĐENA TELA TROJE DECE KOJA SU SE UDAVILA U TISI KOD MESTA ĐALE

Gledala sam kako se moji drugari dave!

Autor: N. Kolundžija - M. Dudvarski | 13.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Tela Kristijane Popović (14) i dečaka Lasla Milenkovića (12) i Danijela Ivanova (12), koji su se udavili u Tisi u mestu Đala, pronađena su juče oko podneva nedaleko od divlje plaže gde su se deca i kupala. Prvo je pronađeno telo devojčice, zatim Lasla, a posle tri časa potrage ronioci su pronašli i Danijela.

Tela pronađena nedaleko od divlje plaže gde su se deca i kupala

Tela pronađena nedaleko od divlje plaže gde su se deca i kupala

- Prva dva deteta su se udavila nedaleko od mesta gde su i ušla u vodu, dok je telo trećeg dečaka bilo malo dalje. Tisa je nezgodna reka, veoma je muljevita, pa se potraga odužila - navode iz policije.

Saška Savić svedočila je tragediji koja se odvijala u mulju opasne reke

Saška Savić svedočila je tragediji koja se odvijala u mulju opasne reke


Tuga zavila Đale


Meštani Đala zanemeli su od tuge na vest o utapanju troje dece.
- Poznavao sam ih dobro i porodice u kojima su živela. Bila su to divna dečica i ne mogu da shvatim da ih više nema. Kristijanin otac je umro i živela je sa majkom i bratom. Mali Laslo sa sestrom živi u hraniteljskoj porodici, a Danijel je živeo sa samohranim ocem Dušanom, koji ima još dvoje dece. Sve su to poštene i čestite porodice iako su teško sastavljale kraj sa krajem, pa su tako i podizale decu koje više nema - kaže meštanin Nikola Novičić.

Dok su tela dece vađena iz reke, sa obale je nemo gledala majka nastradale devojčice Kristijane Popović Savka Janković, koja je bila u pratnji Kristijaninog strica Dragana Popovića. Ona je ispričala da nije znala da je Kristijana otišla na kupanje, nego joj je rekla da ide kod drugarice.

- Nisam im dozvoljavala da idu na Tisu, a nismo ni znali da će ovamo doći i tako završiti - smogla je snage da prozbori majka Savka Janković.

Tragediju koja se dogodila u Đali najtužnije je opisala Saška Savić, devojčica koja je sa obale posmatrala kako joj reka odnosi živote troje prijatelja.

- Kristijana je ušla u Tisu, a za njom su skočili i Laslo i Danijel. Kupali su se i onda je Kristijana počela da se davi. Laslo je krenuo ka njoj i u jednom trenutku je uspeo da je privuče ka obali. Tada se Kristijana zbog straha popela na njega i počela da ga davi. On se borio koliko je mogao, ali je samo nestao pod vodom - priča ova devojčica.

Kristijanina majka gleda kako telo njene ćerkice izvlače iz reke

Kristijanina majka gleda kako telo njene ćerkice izvlače iz reke


Ona je jedva pričajući dodala je Danijel skočio u vodu kada je video da se Laslo neće izboriti sa Kristijanom.
- Lasla nije više bilo, pa je Danijel krenuo da vadi moju drugaricu Kristijanu. Međutim, ni on nije uspeo i oboje su nestali pod vodom, koja je zbog mulja totalno promenila boju. Ja sam stajala na obali i dozivala u pomoć, ali me niko nije čuo - rekla je Saška.

Prema rečima Ostoje Lakića (43), radnika Poljoprivrednog gazdinstva “Ager D. O. O. Đala“, koji je dežurao kod agregata na crpnoj pumpi za snabdevanje vodom iz Tise, deca bi danas bila živa da ih je oterao sa obale, kao i prethodnog dana.

Laslo je bio divno dete: Očajni staratelj

Laslo je bio divno dete: Očajni staratelj


- Prethodnog dana sam ih oterao, ne dozvolivši im da se kozjom stazom probiju do obale, gde je plaža. Ne znam kako su sada prošli, ali dvadesetak minuta kasnije dotrčale su dve devojčice i rekle mi kako su Kristijana, Laslo i Danijel nestali u vodi. Pitao sam da li su sigurne i da nisu slučajno u šumi, što su one negirale i ispričale kako je Kristijana počela da se davi, a da su Laslo i Danijel skočili da je izvuku, ali su sve troje potonuli - još uvek pod stresom govori Ostoja.

Dušan Ivanov, samohrani otac nastradalog Danijela, rekao je da nije znao da dečak ide na Tisu i da je, čim je čuo da je Danijel nestao, odmah krenuo da ga traži uz dolmu i na Tisi, ali uzalud. Staratelj nastradalog Lasla izajvio je da ne zna zašto su uopšte otišli kada nije bilo vreme za kupanje, nikome se nisu javili, kao i da je Laslo bio jako dobro dete.

Na kupanje u Srpski Krstur


Meštani Đale nemaju uređenu plažu na Tisi, već na kupanje odlaze na plažu u obližnjem Srpskom Krsturu. Prilaz do divlje plaže gde su se deca udavila je prošle godine bio očišćen, a ove godine je zarastao u šiblje i do nje su mogli doći samo meštani koji znaju gde se nalazi, kroz šiblje, kozjom stazom. Plaža je u blizini granice koja se proteže sredinom reke u dužini od četiri kilometra, tako da druga obala reke pripada Mađarskoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP