Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISPOVEST SESTRE IVANA ŽIVANOVIĆA (23) IZ OSEČINE

„Gledala sam ubistvo brata!“

Autor: Predrag Vujanac | 16.04.2013 - 00:03:00h | Komentara: 6

„Bili smo sa našim društvom u kafiću kada su nas pozvali na žurku u kuću kod Ivana, koga poznajemo jer smo iz istog kraja Osečine. Darko je došao kasnije, posle nas.

Bili kao blizanci: Milan i Zorica Živanović

Bili kao blizanci: Milan i Zorica Živanović

Sedeli smo, pričali i šalili se, on je samo sedeo i pio. Onda je ustao, uzeo kuhinjski nož i počeo da vitla njime. Svi smo počeli da bežimo iz kuće, ali ja sam bila najsporija. Sustigli su me i počeli da me tuku. Vikala sam Milanu da beži, ali on se vratio da me zaštiti.

Tada je uboden nožem, pao je, a monstrumi su nastavili da ga šutiraju dok je ležao na zemlji“, kroz suze priča za „Alo!“ Zorica Živanović (32), čijeg su brata Ivana Živanovića (23) prekjuče oko 4.45 u Osečini, kako se sumnja, nožem i nogama ubili Darko Bilčarevića zvani Bil (29) i Ivan Milisavljević (21) iz Osečine.
Zorici su napadači naneli više udaraca, pa je zadobila povrede oka i lica. Milan je pokušao da zaštiti sestru, ali je bezuspešno.
- Sa bratom sam bila nerazdvojna. Povezani smo kao blizanci, jer sam ga odgajila. Svuda smo išli zajedno, uvek me je čuvao i štitio, to je pokušao i sada. Slomljena sam, oduzeli su mi moj ponos - očajna je sestra ubijenog mladića.

Darko Bilčarević

Darko Bilčarević


Obojica osumnjičenih za ubistvo Živanovića imaju debeo policijski dosije. Protiv Bilčarevića policija je do sada podnela devet krivičnih prijava, od dilovanja drogom, preko krađa i napada na policajce u Osečini, do nanošenja telesnih povreda, a nedavno je izašao sa šestomesečnog odsluženja zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima. Milisavljević u dosijeu ima sedam krivičnih prijava, takođe zbog dilovanja droge i ometanja službenog lica u poslovima bezbednosti, ali i nelegalnog posedovanja oružja i izazivanja opšte opasnosti. On, međutim, do sada nije osuđivan.

Ivan  Milisavljević

Ivan Milisavljević


Posle zadržavanja u policiji, Milisavljević je juče trebalo da bude priveden kod istražnog sudije Višeg suda, dok će Bilčarević biti naknadno saslušan. Nakon hapšenja, on je zatražio lekarsku pomoć, a ispostavilo se da mu je slomljena sinusna kost, pa je prebačen u valjevsku bolnicu. S obzirom na težinu povrede, on će biti prebačen u Beograd. Izvori iz istrage kažu da još proverava da li je do tuče između mladića došlo dok su bili u Milisavljevićevoj kući ili na ulici, gde je Živanović uboden, a kako tvrdi sestra ubijenog mladića.

Bili mortus pijani

Bilčarević i Milisavljević, kaže naš izvor, bili su „debelo pod dejstvom alkohola“, a uzeti su im i uzorci krvi kako bi se proverilo da li su konzumirali i narkotike. Istražni sudija je naložio i obdukciju tela ubijenog Milana, koji je od zadobijene rane nožem u slabine preminuo na putu od Osečine do bolnice u Valjevu. Protiv njih dvojice zajedno postoji 16 krivičnih prijava, od trgovine narkoticima do napada na policajce, ali je samo Bilčarević odležao nedavno pola godine zbog dilovanja droge.

Poslednji komentari
  • Vlaja Vreme: 16.04.2013 01:21h

    Minimum 35 godina.

  • milena Vreme: 16.04.2013 06:21h

    ja sam majka i sa punim pravo,a puna gorcine pitam nadlezne:kada ce se kao u britaniji uvesti kazne po kratkom postupku? da u 48 sati se sprovede sudjenje i kazna zatvora na 15 god.robije,bez prava na pomilovanje.moje poznanice sin je tako osudjen zbog nanosenja teskih ozleda!!! a kod nas se sve oteze,nigde pravde.dilovali drogu,anisu osudjivani,lepeli drzave.bravo.

  • mima Vreme: 16.04.2013 08:46h

    Sva ova nevolja, koja nas je snasla, potice od tog nocnog, bahatog zivota koji je pun alkohola, droge, duvanskog dima i sl. Sta ovi nasi, danasnji mladi ljudi rade do 5-6 sati ujutro? Kakav je to zivot i dokle ce se tako ziveti. Za sta su oni sposobni kada dodju kuci osim da spavaju po ceo dan, da nista ne rade. Kako su roditelji vaspitali svoju decu? Zar ova devojka, sa svojim godinama, nije trebalo da ima vec porodicu i svoju decu. Ne podrzavam ubistvo, daleko bilo, samo iznosim svoje misljenje, kao majka i baka. STRASNO!

  • Cicko Vreme: 16.04.2013 11:15h

    Mima po tebi je kriva ova jadna devojka, da nije bila ona bila bila bi neka druga. Po kratkom postupku kazniti. Odma 35 Ilias 40 godina.

  • ja Vreme: 16.04.2013 11:46h

    sve to krece od nadleznih za javni red i mir...danasnja omladina gleda svakodnevno mito korupciju prvo medju SUP-ovcima za raznorazne prekrsaje...da ne bih detaljisala puno...DRZAVA je za sve kriva na celu sa svim nadleznima,kako sa novopecenima tako i sa prethodnicima..."murija" bi takodje mogla malo vise da se pozabavi sa prestupnicima i prestupima,a ne ono...daj 100 evra pa cemo namignuti...svi mi to odlicno znamo,samo se o tome cuti...tek kad se ne daj Boza ovako nesto desi...jadni roditelji,deca...pa i ti izvrsioci na kraju krajeva...bilo kog prestupa...dok nadlezni pune dzepove...narod od muke radi to sto radi,na zalost na nezakonit put

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP