Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAJEDNO SMO JAČI!

Građani pokrenuli internet poteru za zlostavljačem psa, locirali ga i traže reakciju policije!

Autor: Blic | 27.09.2013 - 15:07:00h | Komentara: 1

Na adresu valjevske policije stiglo je nekoliko krivičnih prijava udruženja za zaštitu životinja i građana, koji su na društvenoj mreži Fejsbuk saznali za novi slučaj slostavljanja psa. Pas se nalazio vezan u džaku, tako da mu je samo njuška virila iz njega, u prikolici “mercedesa” valjevskih registracija koji je vozio, kako se saznalo, muškarac iz sela Liplje kod Ljiga, nastanjen u Gornjem Milanovcu.

pas

Na osnovu ove slike je krenula potraga za zlostavljačem

Kako je objavljeno na FB profilu organizacije “Pomoć napuštenim životinjama Valjevo”, fotografiju u kojoj se u prikolici, zakačenoj za “mercedes”, u zavezanom džaku nalazi pas, dostavio im je Darko S. koji je na svom FB profilu objasnio da ne zna šta se dogodilo sa životinjom i zašto je bio vezan u vreći.

Organizacija “Pomoć napuštenim životinjama” objašnjava da Stanimirović, u trenutku kada je fotografija nastala 22. septembra oko 13 časova, oko deset kilometara od Ljiga ka Rudniku na Ibarskoj magistrali, kod sebe nije imao mobilni telefon kako bi odmah pozvao policiju i obavestio ih šta se dešava.
Međutim, reagovala je organizacija koja je fotografiju podelila na FB i pozvala da što više korisnika ove društvene mreže podnese krivičnu prijavu protiv vozača “mercedesa” 249 D, registarskih tablica VA 054 XĆ, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životunje iz člana 269. Krivičnog zakonika Srbije.
- Nekoliko krivičnih prijava Policijskoj upravi u Valjevu podneto je protiv NN lica, jer nisamo odmah saznali o kome se radi. U međuvremenu smo saznali podatke te osobe čija adresa je selo Liplje u okolini Ljiga, a inače gospodin živi u Gornjem Milanovcu. On je izjavio da je psa vozio od Gornjeg Milanovca do svog sela i da pas nije njegov, već komšije koji je bolestan i ne može da brine o njemu. Međutim, razgovarali smo i sa starijom gospođom, koja je komšija, i koja je rekla da oni nemaju psa već dugo, sigurno 20 godina – kažu za “Blic” u organizaciji “Pomoć napuštenim životinjama Valjevo”, dodajući da je u celoj akciji učestvovalo i Udruženje za prava i zaštitu životinja "MIA" iz Beograda.

U krivičnoj prijavi se traži da na osnovu fotografije kao dokaz osnovni javni tužilac u Valjevu podnese zahtev za sprovođenjem istrage pred nadležnim sudom, te da u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzme sve mere radi razjašnjenja bitnih činjenica i okolnosti, a radi sprovođenja krivičnog postupka protiv osumnjičenog koji je vozio vezanog psa, a koje je po Krivičnom zakoniku zlostavljanje.
Poslednji komentari
  • JEL MOGUCE Vreme: 27.09.2013 17:12h

    Obrati li neko paznju na gladnu i zlostavljanu decu i zene sirom Srbije ? Ima li ko njih da zastiti ili vi dusebriznici svoju velicinu samo pokazujete zastitom zivotinja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP