Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA POSLE TUČE U NIŠU

Građanski aktivista umro dajući izjavu u policiji

Autor: Južne vesti | 17.06.2015 - 16:56:00h | Komentara: 0

Valter Ismailović, dugogodišnji novinar i građanski aktivista preminuo je tokom davanja izjave niškoj policiji, nekoliko sati nakon tuče u kojoj je povređen.

Tuča

Ilustracija | Foto: Profimedia

U Policijskoj upravi su precizirali da se sve dogodilo prošlog četvrtka, nakon incidenta u romskom naselju Stočni trg, prenosi portal "Južne vesti".
Kolege su reagovale zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon tri sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu da da izjavu. Jednom od njih je pozlilo i on je preminuo na licu mesta - kažu u policiji.
I dalje se čekaju rezultati obdukcije koja bi trebalo da pokaže uzrok smrti, odnosno da li je Ismailović preminuo zbog povreda zadobijenih u tuči.
U Udruženju čiji je bio aktivista nisu hteli da daju izjave za medije i rekli su da će se javnosti obratiti kada prikupe sve potrebne informacije i rezultate obdukcije i kada dobiju odobrenje Ismailovićevog sina.
Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od aktivnosti “Ponosa” u cilju podizanja pismenosti mladih Roma.
Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznati mladić udario palicom u glavu. Nakon saniranih povreda u Hitnoj pomoći on je otišao da da izjavu u policijsku stanicu na Crvenom krstu, gde je i preminuo.
Valter Ismailović je rođen 13. aprila 1972. godine, a bio je novinar “City radija” i RTV “Nišava”. Poslednjih godina je bio aktivan u nevladinom sektoru u organizaciji “Ponos”, pišu "Južne vesti".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP