Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAVIJAČKO DIVLJANJE

Grafit mržnje prema Romima u Bukovcu!

Autor: Tanjug | 31.10.2012 - 18:16:00h | Komentara: 0

Na zidu Doma zdravlja u Bukovcu, nadomak Novog Sada, danas je osvanuo grafit mržnje "Smrt Romskoj partiji - Bukovac Srbima", koji su žitelji tog mesta odmah prijavili nadležnim organima.

Tim povodom saopštenjem za javnost oglasila se i Odbornička grupa u Skupštini grada "Svi za Novi Sad" koja, kako se navodi, najoštrije osuđuje taj "vandalski čin".

Bukovac

Bukovac se nalazi u opštini Novi Sad | Foto: Wikipedia

"Pisanje uvredljivih grafita jeste vandalski čin nerazumnih ljudi. Međutim, ukoliko je reč o navijačkoj grupi, kako je u potpisu naglašeno "Daltoni BKV 1312", koja je poznata policiji, u tom slučaju, radi se o tendencioznom činu koji ima za cilj da sistematski uruši demokratske principe za koje se naše društvo bori", kaže se u saopštenju u kome se dodaje da se od organa gonjenja traži da hitno otkriju počinioce i rasvetli slučaj.

Iz te odborničke grupe ističu da je na nadležnim istražnim organima da "utvrde da li iza ove poruke mržnje stoji organizovana grupa koja svojim delovanjem stvara atmosferu netrpeljivosti u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj sredini kakva je Vojvodina".

"Bilo kakav izostanak reakcije postepeno bi nas uveo u dirigovanu atmosferu haosa i nesigurnosti", naglašava se u saopštenju i dodaje da Odbornička grupa "Svi za Novi Sad", poziva da se ovaj i njemu slični činovi osude od strane javnosti i primereno sakncionišu po slovu zakona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP