Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJSKA AKCIJA

"Grom" udario u isto mesto: Novo masovno hapšenje dilera!

Autor: Tanjug | 28.12.2013 - 08:49:00h | Komentara: 9

Akcija ponovnog razbijanja narko-grupa u celoj Srbiji, a policija pretresa oko 1.000 objekata, saznaje Tanjug u MUP-u.

Direktor policije Milorad Veljović je objasnio i poreklo naziva akcije „Grom“. „Naziv je dat zbog iznenadnog udara“, rekao je Ve

Novi iznenadni udar policije na dilere| Foto: Nemanja Kostić

 
Privođeni su ljudi koji se bave dilovanjem droge, ali i drugim krivičnim delima kojima se ugrožavaju lična i imovinska bezbednost građana.


Akcija je nazvana "Grom jedan", a počela je jutros oko pola pet.
Prethodna Akcija "Grom" je sprovedena 6. decembra.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je od jutros u akciji Grom 1 na razbijanju narko dilera uhapšeno 128 osoba, među kojima su poznati šefovi narko mafije.

"Za sve narko dilere u Srbiji pakao tek predstoji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Spremni smo da se uhvatimo u koštac s velikim, važnim slučajevima koji su imali i nemale političke konotacije: Vučić

Za dilere sledi pakao: Vučić | Foto: Nenad Đorđević

Prema njegovim rečima, od jutros se sprovodi najopsežnija akcija protiv narko dilera.

"Ne postoji nijedno ime koje možete da pronadjete, a da policija nije upala u njihove stanove, negde smo pronalazili i blidnirana vrata", rekao je Vučić.

On je naveo da ima među uhapšenima "ima značajnih imena, poznatih šefova narko mafije", pored ostalog iz Novog Beograda, Rakovice i Voždovca, i dodao da će imena uhapšenih saopštiti posle 48 sati.

"Svi će biti procesuirani", kazao je Vučić i dodao da će u dve akcije (Grom i Grom jedan) biti procesuirano 500 lica, što je, kako je istakao, "najveći uspeh u regionu". Vučić je precizirao da je u akciji bilo 250 zaplena pušaka,
pištolja, municije, kao i 74.000 evra i šest luksuznih automobila.

Grekulović: Razbijen je niški narko klan!

Niški narko klan je razbijen, izjavio je načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović, navodeći da je za 11 meseci policija uhapsila 86 dilera, zaplenila 51 kilogram droge i oduzela 940 tableta sintetičke droge.

Grekulović je podsetio da je u akciji "Grom" u Nišu pretreseno 113 mesta, procesuirano 16 osoba, osam uhapšeno, zaplenjena su tri pištolja i oduzeta dva vozila, čime je razbijen niški narko klan koji je početkom ove godine pominjao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

dd

Grekulović: U policiji nema zaštićenih | Foto: Mitar Mitrović

Prvi potpredsednik Vučić je tada rekao da je situacija u ovom gradu teška i nepodnošljiva i da je hitno treba menjati.

Da "stvari dovede u red" u Niš je, nakon tri i po godine koliko je Policijska uprava bila bez načelnika, upućen Grekulović koji je i pomoćnik direktora policije.


"U policiji nema zaštićenih i zakon važi za sve", istakao je Grekulović u intervjuu Tanjugu, dodajući da je od početka godine uhapšeno devet policijskih službenika u suzbijanju korupcije i kršenja zakona, kao i dva pripadnika Žandarmerije.Pristalica sam da je profesionalizam merilo za svakog od nas", naglasio je načelnik niške policije, prisećajući se slučaja saobraćajca koji je suspendovan, jer je pod dejstvom alkohola kontrolisao sobraćaj, zatim je novčano kažnjen i sada je penzioner.
 


U akciji "Grom" je zaplenjeno mnogo oružja, a procesiurane su 274 osobe.
"Procesuisrano je 274 lica, bilo je i pomalo sreće što nije sve provaljeno, pa možete da ih gonite za držanje i posedovnje oružja, ako niste našli drogu, pronađeno je 21.238,82 grama droge, najviše heroine, marihuane, hašiša, kokaina, 9.941 droga u tabletama, 220 mililitara opojne droge u tečnom stanju, čitava laboratorija i količina droge za koju još nije utvrdjeno koja je vrsta", istakao je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić presinoć u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika.


Vučić će, inače. danas u podne obavestiti javnost o rezultatima istrage 24 sporne privatizacije, čime ispunjava obećanje dato po stupanju na dužnost i stavlja tačku na slučajeve čiji će epilog biti na sudu.


Reč je o slučajevima privatizacije čiju reviziju i izveštaj o tome je u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.


Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za tranzicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se uz velike teškoće i otpore nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.
Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija i da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.


Konferenciji za novinare, pored Vučića, prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 28.12.2013 11:04h

    Подржавамо васколике оперативно - тактичке мера и радње српских полицијских службеника на сузбијању криминала. Доста злочина!

  • Hasim Vreme: 28.12.2013 11:31h

    Ej, nema policije na beogradskim spalvovima na kojima pliva pola srpskih zaliha praška.

  • dejan Vreme: 28.12.2013 11:40h

    udri bagru koja truje decu po srbiji svu imovinu oduzeti i uložiti u lečenje dece

  • djura Vreme: 28.12.2013 12:59h

    Niski narko klan nije ni pipnut,ne lazite ljude.Glavni igraci se kriju iza regularnih poslova i u pozadini rade odnosno diluju na veliko.Grad je pun sefova narko dilera.

  • Nebojša Vreme: 28.12.2013 13:23h

    Bravo Vučiću, osećaj sigurnosti mi je bitniji od svega! Hvala ti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP