Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EPILOG POKUŠAJA UBISTVA U ZATVORSKOJ BOLNICI

Hanibal na jačim lekovima!

Autor: J. Paunović | 14.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pojačali su terapiju psihijatrijskom bolesniku R. I. (39), Avganistancu sa novostečenim nadimkom Hanibal Lektor, koji je pokušao da prekolje kašikom čuvara A. S. (29) u ovoj ustanovi, saznaje “Alo!”.

Sakrio se u kupatilu iza vrata i vrebao žrtvu

Sakrio se u kupatilu iza vrata i vrebao žrtvu | Foto: Aleksandar Stanković

On se ponaša kao da se ništa nije dogodilo i nije ni svestan težine dela koju je učinio. Izbodeni stražar se trenutno oporavlja kod kuće i on će biti na bolovanju sve dok mu rana na vratu ispod uha ne zaraste.


Stražari: Navikli na napade


U razgovoru sa stražarima koji rade u zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora rečeno nam je da se posle ovog incidenta niko nije uplašio jer je to za njih jednostavno posao kao i svaki drugi.
- Ružno je reći, ali ovo nije ni prvi ni poslednji napad. Znamo da radimo sa bolesnim ljudima kojima svašta pada na pamet. Najčešće su to vrebalni napadi, ali neretko nasrnu na nas. Jasno nam je da su ovde i ljudi koji imaju iza sebe najmonstruoznija ubistva- priča jedan od čuvara.

Po svemu sudeći R. I. je nekoliko dana unapred planirao napad, a još uvek je nepoznato kako je uspeo da ukrade kašiku i da je naoštri. Zbog toga je od dana napada, stražarima naređeno još detaljnije pregledanje svakog zatvorenika ponaosob kako bi se predupredilo da dođu do bilo čega čime bi mogli da povrede jedni druge ili ljude koji o njima brinu.

- Incident se dogodio na Odeljenju za psihijatriju i to dva sata iza ponoći kada stražari obično obilaze sve prostoriji. Bolesnik R. I. nije spavao niti se nalazio u svojoj sobi, već je bio u kupatilu iza vrata. Tu se ušunjao i čekao da neko naiđe. S obzirom na to da je unutra ušao stražar, on ga je zaskočio, napao i zario mu kašiku u vrat - objašnjava naš sagovornik.

Posle incidenta, povređeni A. S., koji je u bolnici već nekoliko godina zbog počinjenog ubistva, odveden je kod lekara koji su odlučili da mu pojačaju terapiju, ali je vraćen u svoju sobu.

Stražari pojačali pretres pritvorenih pacijenata

Stražari pojačali pretres pritvorenih pacijenata | Foto: Aleksandar Stanković


- Nije bilo potrebe da se odvaja u samicu i da bude izlovan od ostalih bolesnika. Radi se o psihički obolelom čoveku od koga se može očekivati da mu zbog bolesti pozli i u psihičkom rastrojstvu napadne nekoga. Ponaša se kao da se ništa nije dogodilo i nije svestan težine dela koju je učinio. Naravno, ubuduće se povesti više računa o njemu kako još nekoga ne bi povredio - dodaje naš sagovornik.

Stražar A. S. se trenutno nalazi u svom domu sa porodicom. U razgovoru sa svojim kolegama rekao je da ga je “zatvorenik iznenadio jer je bio tik iza vrata”, da se posle ukazane lekarske pomoći dobro oseća, ali da ne bi dolazio na posao dokle god nosi kragnu od zavoja oko vrata. Kako je rekao kolegama “rana nije duboka, ali ga zaboli s vremena na vreme”. On se takođe nada da će rana uskoro zarasti i da će doći na posao.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP