Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MEĐUNARODNA POLICIJSKA AKCIJA

Hapšenja zbog šverca kokaina!

Autor: B92 | 30.05.2013 - 10:24:00h | Komentara: 0

U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšeno je nekoliko osoba zbog krijumčarenja i prepodaje velike količine kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Pucnjava u centru vojvojanske prestonice

Kako je saoošteno iz MUP-a Srbije, pripadnici UKP-SBPOK-Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kao i policijama i tužilaštvima iz više zemalja, a u okviru koordinirane međunarodne akcije, uhapsili više lica i izvršili pretrese na više lokacija.

Međunarodna policijska akcija bila je usmerena protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem i preprodajom velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Srbiji su uhapšene dve osobe: Hadži Zoran Jovanović, zvani “Zigi“ i “Tebra“, i Aleksandra Desnica. Pri tom je u Srbiji na pet lokacija izvršeno pretresanje stana i drugih objekata, a vezano za obezbeđivanje dokaza za krivični postupak protiv ove grupe.

Ne teritoriji Republike Srpske, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH, istovremeno su izvršeni pretresi na sedam lokacija, a u vezi sa prikupljanjem dokaza protiv više uhapšenih članova ove organizovane kriminalne grupe. Na teritoriji Crne Gore uhapšen je Mirsad Halilović i izvršeni su pretresi njegovog stana i drugih prostorija. Na području Hrvatske izvršeno je istovremeno pretresanje više lokacija, a radi obezbeđivanja materijalnih dokaza vezanih za ovu organizovanu kriminalnu grupu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, ova organizovana kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem kokaina iz zemalja Latinske Amerike u zemlje Zapadne Evrope, u dužem vremenskom periodu. Pripadnici ove grupe svoju aktivnost su pre svega usmeravali na teritorije zemalja Zapdne Evrope, posebno Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju, navode iz MUP-a.

Dodaje se i da je tokom operativnog rada utvrđeno da je ova organizovana kriminalna grupa razvila dobro uhodanu mrežu dobavljača, organizotora transporta, logističara i kupaca narkotika, i to ne samo na teritoriji pomenutih zemalja. Istrage su, kako se navodi, uz koordinaciju Europola, vršene u više evropskih zemalja.

U okviru sprovođenja ove akcije, a kao rezultat saradnje srpske i belgijske policije, u Belgiji su otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika ove biljke, kao i veće količine kokaina. U akciji je zaplenjeno i preko milion evra. Naime, ova kriminalna grupa tereti se i za preprodaju 15 kilograma kokaina u Holandiji dana 1.11.2012. godine, kada su uhapšene dve osobe.

Organizator ove kriminalne grupe Hadži Zoran Jovanović je od ranije poznat policiji, a bio je hapšen u Belgiji 2007. godine prilikom pokušaja krijumčarenja 200 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu, zajedno sa još nekoliko osoba. Jovanović je tada bio označen kao organizator krijumčarenja kokaina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP