Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTVRĐENO PISANJE ALO!

Hapšenja zbog
zloupotreba službenog
položaja u Novom Sadu i Nišu!

Autor: S. Vojinović - B. Janačković | 25.06.2013 - 09:59:00h | Komentara: 4

Zbog zloupotreba prilikom davanja saglasnosti za izgradnju objekata, jutros su počela hapšenja nekoliko lica u Novom Sadu. Istovremeno pokrenuta je i akcija hapšenja u Nišu zbog zloupotreba oko prodaje medicinske opreme.

pokrivalice

- U pitanju je nastavak akcije sa kojom smo krenuli početkom juna kada je uhapšeno šest bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu - kaže za „Alo!“ izvor iz policije. Oni se sumnjiče da su kao članovi Komisije za planove davali saglasnost za izgradnju objekata koji su odstupali od važećeg urbanističkog plana.

Istovremeno jutros je započea i akcija hapšenja nekoliko lica u Nišu zbog zloupotreba oko kupovine medicinske opreme i magnetne rezonance. Među privedenima ima i lekara.

Podsećamo da je "Alo!" u svom štampanom izdanju najavio ova hapšenja.

Uhapšeni su zamenik direktora Urbanizma Miroslav Vukajlov, Nada Tontić, načelnik za poslove legalizacije u Gradskoj upravi za urbanizam, nekadašnji šef odseka za legalizaciju Petar Petrović i Slobodan Bekrić iz Uprave za urbanizam Novog Sada, pod sumnjom da su zloupotrebljavajući službeni položaj pokušali investitoru da pribave korist od milion i 660 hiljada evra.

U Nišu su, prema saznanjima Alo.rs uhapšena tri lica zbog sumnje da su oštetila državu u iznosu od 17 miliona dinara.

Uhapšeni su Dimić Aleksandar, bivši direktor Instituta za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja", Miletić Dragan načelnik pravne službe i član komisije za javne nabavke i Menković Dragan, načelnik radiologije u tom institutu i takođe član komisije za javne nabavke.

Dimić se sumnjiči da je 9.jula 2010.godine doneo Odluku o nabavci nove magnetne rezonance po principu zamene staro za novo uz doplatu, u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama i Zakonom o sredstvima u svojini Republike Srbije, a da je zatim i zaključio Ugovor o javnoj nabavci nove magnetne rezonance i prodaji stare.

Staru magnetnu rezonancu osumnjičeni Dimić je prodao preduzeću DOO „Esamed“ iz Novog Sada bez izvršene procene i sprovedene javne licitacije za iznos od milion dinara iako je njena knjigovodstvena vrednost na dan prodaje iznosila 14.451.284 dinara nanevši na taj način štetu Institutu u iznosu od 13.451.284 dinara.

Preduzeće DOO „Esamed“ je magnetnu rezonancu prodalo osumnjičenom Draganu Menkoviću, koji je osnovao specijalističku ordinaciju „Artro medik“ u Nišu, za iznos od 423.000 dinara, prim čemu je osumnjičeni Menković za navedenu uslugu direktoru preduzeća DOO „Esamed“ dao 8.000 evra, a Menkovićeva saradnica 7.000 evra, saopštila je policija.


Nakon isteka mere zadržavanja osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja.

Poslednji komentari
  • milena petrovic Vreme: 25.06.2013 11:41h

    Pa gde je sad ministarka,kad ce ona da se oglasi kao ministar a ne neuropsihijatar, uvek pokusa da nas stavi u dilemu .Juce TRANSFUZIJA Beograd,sto posto istina,NIS, TRANSFUZIJA ,mali centri, ma ministarku i naprednu stranku interesuje fotelja a ne boljitak.STRUCNOST gde su Vam obecanja.Gde je taj kriminal korupcija bas vas briga. ALO <ALAL VAM VERA

  • milena petrovic Vreme: 25.06.2013 11:46h

    opet zdravstvo,ministarska cuti,juce transfuzija beograd, transfuzija nis , mali centri transfuzije , na sve strane bruka i samo korupcija. obecali ste struku,molim vas pokazite to. alo alal vam vera

  • milan petrovic Vreme: 25.06.2013 11:56h

    a ko je bio direktor, pomocnik i ostalo na tim aparatima u nisu.a gde im je sad direktor klinickog centra,a gde je ministarka , nisu oni od juce samo se nadaju da smo blesavi. alo ,nastavi molim te dajes nam nadu

  • ko je vlasnik Vreme: 25.06.2013 12:58h

    Borislav Petković iz BiH je ovlasceno lice

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP