Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILIONSKA PREVARA

Hapšenje zbog malverzacija u Robnim rezervama!

Autor: Fonet | 11.12.2014 - 09:11:00h | Komentara: 0

U akciji srpske polilicije rano jutros uhapšene su četiri osobe zbog malverzacija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili četiri osobe osumnjičene da su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 270 miliona dinara, saopštio je danas MUP Srbije.
Uhapšeni su odgovorno lice privrednog društva "Mili mlin" Veliko Gradište J. F. (1967) iz Velikog Gradišta i bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave Veliko Gradište Z. D. (1970).
Među uhapšenima su i viši kontrolor kontrolne kuće "Jugoinspekt" V. S. (1956) iz Beograda i službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve M. P. (1955) iz Beograda.
Sumnja se da je J. F. kao odgovorno lice u preduzeću "Mili mlin", koje je ovlašćeni skladištar merkantilne pšenice u vlasništvu Republičkih robnih rezervi, od 2008. do 2013. godine prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice, koja je po ugovorima njenom preduzeću poverena na čuvanje i skladištenje, piše u saopštenju.
Kako je istaknuto, osumnjičena je na taj način svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 245 miliona dinara.
Osumnjičena J. F. je u istom periodu naplaćivala usluge skladištenja merkantile pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete, čime je Republičku direkciju za robne rezerve oštetila za 25 miliona dinara.
Osumnjičeni Z.D. i V.S. su sačinili dokumentaciju sa neistinitom sadržinom i na taj način su pomogli J.F. da od Republičke direkcije za robne rezerve dobije na skladištenje i čuvanje merkantilnu pšenicu, navodi se u saopštenju.
Osumnjičeni M. P. kao službeno lice Republičke direkcije za robne rezerve i pored utvrđenog manjka prilikom vršenja kontrole u oktobru 2011. godine nije pokrenuo mehanizam za raskid ugovora sa privrednim društvom "Mili mlin" iz Velikog Gradišta, naveo je MUP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP