Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RASVETLJEN OKRŠAJ U BEOGRADU

Hapšenje zbog ranjavanja radnika BIA

Autor: B. Jelovac | 21.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Beogradska kriminalistička policija uhapsila je Zemunca Strahinju Stojanovića (24), jednog od učesnika obračuna između dve grupe mladića u kojem je 25. januara u Rimskoj ulici slučajno ranjen Lj. Z. (54), radnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Službenik BIA je  slučajno ranjen u  unakrsnoj vatri

Službenik BIA je slučajno ranjen u unakrsnoj vatri | Foto: Dimitrije Goll

Uhapšeni je od ranije poznat policiji, a proveravala su se i operativna saznanja da je naručio ubistvo svog kuma Pančevca Miloša Vidakovića (28), koji je ubijen početkom jula prošle godine u Budvi.


Radnik BIA krajem januara je u blizini hotela „Srbija“ na Konjarniku prolazio raskrsnicu svojim „fijat puntom“, u kojem je bila i njegova supruga, kada su uleteli u vatreni okršaj između dve grupe mladića koje su iz dva automobila pucale jedna na drugu. Jedan od metaka probio je zadnje bočno staklo sa suvozačeve strane na njegovom vozilu i pogodio ga u ključnu kost.

- Još uvek je u toku istraga, ali za sada sumnjamo da je reč o sukobu grupa u vezi poslovima sa narkoticima. Kod Stojanovića smo u njegovom luksuznom „audi Q7“ pronašli pištolj iz kojeg se pucalo te noći. Međutim, kako se pucalo sa obe strane nađeno je više čaura, tako da tek veštačenja treba da pokažu da li je baš iz ovog oružja ispaljen hitac koji je pogodio radnika BIA - kaže naš izvor blizak istrazi.

Uhapšeni je kum  ubijenog Pančevca Miloša Vidakovića (28)

Uhapšeni je kum ubijenog Pančevca Miloša Vidakovića (28)


Stojanović je od ranije poznat policiji jer je osuđivan, međutim, prošle godine je bio nekoliko puta u žiži interesovanja istražnih organa. Najpre u aprilu, kada je na Galenici u nogu ranjen njegov kum Miloš Vidaković. Iako je Vidaković odbio svaku saradnju sa policijom, postojala su saznanja da se te noći sastao sa Stojanovićem da razreše sukob zbog izvesne žene. Vidaković je potom početkom jula izrešetan u Budvi dok je sedeo u kafiću u Starom gradu pred više stotina očevidaca. Zbog ubistva su uhapšeni Miloš Vojinović (26), Slaviša Novaković (33) i Miloš Delibašić (29).
U javnosti se spekulisalo da je likvidaciju naručio upravo Stojanović i to navodno preko Delibašića, sa kojim se upoznao u Beogradu u zatvoru i navodno mu za to platio 50.000 evra. Međutim, njegovo ime do danas nije završilo na optužnici niti su za to prikupljeni dokazi. Delibašić je optužen za pomaganje u ubistvu Vidakovića, ali i Nikole Bojovića (39) krajem aprila u Beogradu, brata Luke Bojovića (40), za čije organizovanje je optužen Delibašićev ujak Slobodan Šaranović (74).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP