Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO

Heroin skrivao u dečjim cipelicama: Uhapšen diler sa spiska udruženja "Sveti Sava"! (FOTO)

Autor: Blic | 09.05.2014 - 18:22:00h | Komentara: 1

Slaviša Marković Čergar (52), označen kao diler droge na spisku Udruženja „Sveti Sava”, uhapšen je u Lajkovcu, a policija je u njegovoj kući pronašla oko 50 grama heroina, saznaje „Blic”.

Hapšenje Slaviše Markovića Čergara

Hapšenje Slaviše Markovića Čergara

 Akcijom hapšenja Markovića rukovodila je valjevska policija, koja ga je danima tajno pratila. Na spisku „Svetog Save” označen je kao dugogodišnji diler koji je rukovodio prodajom heroina na Ibarskoj magistrali. On je drogu prodavao tako što su ga mušterije čekale duž magistrale, a on je nailazio automobilom i redom se sa njima nalazio. I pored brojnih prijava Udruženja da Marković prodaje drogu, lazarevačka policija nije htela da se bavi njegovim slučajem, pa je hapšenje izvela policija iz Valjeva.

- Nekoliko dana smo pratili kako i kome prodaje narkotike. Razmišljali smo da li da izvršimo pretres porodične kuće u Lajkovcu, jer nismo bili sigurni gde krije heroin koji prodaje. Odlučili smo se ipak za hapšenje, a zatim smo počeli traganje za drogom - kaže izvor „Blica” upoznat sa akcijom.

a

 Policija je dugo pretresala Markovićevu porodičnu kuću gde je živeo sa znatno mlađom suprugom i detetom, ali nisu pronašli ništa. Kada su pomislili da će akcija propasti, jedan od inspektora je pronašao sakrivenu drogu.

- Droga je bila u đonu dečje cipele. Izuzetno dobro je maskirano mesto gde je donji deo cipele rasečen i droga ubačena, pa je bilo vrlo teško primetiti da je tu štek. Nesvakidašnje je da neko krije drogu u dečjoj obući, retko koji policajac bi se prilikom pretresa setio da na takvom mestu traži narkotike. Takav slučaj do sada nije viđen - kaže naš izvor.

a U Udruženju „Sveti Sava” kažu da ih ne čudi to što je Marković drogu krio u dečjim stvarima.

- On je diler bez srama i stida, heroin bi prodao i detetu od pet godina, samo da uzme novac. Mi smo opisali tačan način na koji prodaje drogu po Ibarskoj magistrali. Najčešće su ga čekali u mestu Ćelije, a dešavalo se da ga na putu čeka i po deset narkomana - kažu u „Svetom Savi”.

Dosadašnja hapšenja

Sa liste „Svetog Save” do sada je uhapšeno 13 dilera. Najveće hapšenje izvedeno je na naplatnoj rampi Bubanj potok, kada je kod Đorđa Jakovljevića Slinavog pronađeno dva kilograma heroina i kilogram paracetamola. Osim njega hapšeni su još i: Branimir Petrović Pajser, Lada Đogić, Srđan Stanković Maf, Mihajlo Jovančić Miks, Nikola Božić, Nebojša Vasiljević Nefa, Bojan Đurić Đura, Radovan Mitrović Pekar, Vladimir Dimić, Milenko Dubovina, Živorad Janković Žika i njegov otac Vladimir.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 09.05.2014 20:00h

    samo da ovog skota brzo ne puste

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP