Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAŽI SE HEMIJSKA KASTRACIJA, PSIHIJATRIJSKI TRETMAN I OŠTRIJA KAZNENA POLITIKA

Hoće li poslanici kastrirati pedofile?

Autor: D. R. | 07.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Poslanik dr Dušan Milisavljević (DS), koji je i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu, izneće danas u Skupštini predlog izmene krivičnog zakonika koji bi mogućio da silovatelji dece ubuduće budu drastično kažnjavani takozvanom medicinskom kastracijom! Predlog ulazi u zvaničnu skupštinsku proceduru, a inicijativa će se odnositi i na pedofile i na silovatelje povratnike.

Neće da ćuti:  Milisavljević

Neće da ćuti: Milisavljević | Foto: FoNet

„Više ne mogu da budem nemi posmatrač manijaka koji se šetaju po ulici. Svakako da treba pooštriti i zatvorske kazne, ali time nismo rešili problem, jer najčešće ti bolesnici iz zatvora izađu još izopačeniji. Osim hemijske kastracije, obavezan bi bio i psihijatrijski tretman pedofila“, kaže za „Alo!“ Milisavljević.


Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman, kako glasi pravilna naučna definicija ove terapije, zapravo je medicinski tretman injekcijama koji se ponavlja polugodišnje, a sastoji se od serije redovnih injekcija koje blokiraju delovanje muškog hormona testosterona.

Za njih je svaka kazna blaga...

Za njih je svaka kazna blaga...


„Negativne posledice hemijske kastracije ne postoje, naprotiv, primenom ove terapije smanjuje se i agresija i potencija kod napadača. Dugo sam sakupljao informacije o samom tretmanu i znam da slična rešenja postoje u mnogim zemljama, pre svega u Poljskoj i Makedoniji. U kontaktu sam sa Prvom dečjom ambasadom u Makedoniji (Mađeši), koji su tamo inicirali donošenje ovog zakona i imam njihovu podršku“, dodaje poslanik Milisavljević.

Problematična je i kaznena politika u Srbiji koja predviđa kazne za silovanje od jedne do 18 godina, ali se najčešće izriču kazne od tri do pet godina zatvora. Najmanja zaprećena kazna za silovanje dece je 10 godina, pa nema sumnje da i u celom pravosudnom sistemu treba tražiti izmene i rešenja koja bi dovela do težeg kažnjavanja zločinaca.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 07.10.2014 09:45h

    ХЕМИЈСКА?А ја мислио фик ... И крај приче!

  • Petar Vreme: 07.10.2014 21:05h

    Castration is any action, surgical, chemical, or otherwise, by which a biological male loses use of the testes... prema tome oni nr pricaju o kastraciji nego o necem sto zovu hemijska kastracija ali to nema veze sa kastracijom. Tu pravu verovatno ne rade ni u Islamskom Kalifatu pa sigurno nece ni kod nas.

  • pajsije Vreme: 07.10.2014 21:29h

    Е мој докторе. Каква хемијска кастрациија. Док му дајеш лекове он неће а чим престане настави по старом. За ове силователје деце и педофиле треба физичка кастрација и скраћивање апарата до оне мере доволјне за обављање те физиолошке потребе. Е онда више не би било силовања. А овако. Џаба ти иницијатива. То те неће кандидовати ни за одборника у следећем мандату јер ћете бити испод вензуса.

  • iva Vreme: 08.10.2014 11:54h

    Mislim da treba uvesti smrtnu kaznu za ubice..silovatelje..to je jedini nacin da se sprece dalji incidenti. Nema tu sta da se razmislja..po ovom zakonu..ispada da su oni zasticeni. Sramota!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP