Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRAMA NA RUBU POLARNOG KRUGA

Hrvat nožem izbo na smrt Srbina u Sibiru!

Autor: Branko Janačković | 16.01.2014 - 20:56:00h | Komentara: 0

Marjan Ignjatović (32) iz Niša ubijen je 12. januara u građevinskom kampu u zapadnom Sibiru kada ga je, prema informacijama koje je dobila porodica, nožem izbo Darko Karakaš (21) iz Zagreba sa kojim je radio u firmi „Velestroj“.

Ubistvo Sibir

Marjan Ignjatović: Ubijen na kraju sveta

Ignjatović je u Rusiji radio u građevinskom firmama od 2008. godine, a u „Velestroju“ poslednje četiri godine. Bio je oženjen Ruskinjom Lenom sa kojom ima dvogodišnju ćerku, a 31. decembra 2013. dobio je i sina.


Tragičnu vest roditeljima saopštio je Marjanov brat Darko Ignjatović (25), koji takođe radi u Rusiji, gde se još uvek nalazi.

Ubistvo Sibir

Ubica: Darko Karakaš


- Mlađi sin me je pozvao u nedelju, oko 10 ujutro i kratko rekao: „Majko, Makija više nema“. Srušila sam se na pod. Pitala ga da li me laže, nisam mogla da poverujem. Marjan je poslednji put bio u oktobru i trebalo je da dođe oko Božića, ali je promenio plan, pa smo očekivali krajem januara da dođe u Niš. Bili smo presrećni. Čekali smo ga da proslavimo rođenje deteta, a vratiće nam ga u kovčegu - priča neutešna majka Biljana.

w

Marjan sa suprugom Lenom i ćerkom


Ona kaže da su se Marjan i Darko Karakaš, čiji otac takođe radi u „Velestroju“, družili i da su bili u dobrim odnosima tako da ih je vest o ubistvu sasvim šokirala.

- Zvali su i iz Marjanove firme sutradan da nam izjave saučešće, ali je veza bila jako loša, pa ništa drugo nisam razumela. Juče su bili iz niške policije da nam dostave zvaničan izveštaj koji su dobili iz srpske ambasade. U njemu je pisalo da je Marjan ubijen sa pet do sedam uboda nožem i da je za ubistvo osumnjičen Darko Karakaš. Oni su bili dobri drugovi. Kada bi Marjan došao u Niš, stalno je preko „skajpa“ pričao sa Karakašem, a bilo je reči čak i da budu kumovi. Marjan je pre nekoliko meseci zvao i pitao me da Darkovoj majci u Hrvatsku pošaljem 1.500 dolara, a da će mu on vratiti u Rusiji, što sam i učinila. Ne znam šta je moglo da se desi da ga sedam puta ubode nožem - kaže majka.

q

Kliknite za uvećanje


Telo ubijenog mladića danas bi trebalo da bude transportovano iz Rusije u Srbiju, a očekuje se da sahrana bude obavljena u ponedeljak na Novom groblju u Nišu.

- Marjanova supruga Lena radi sa njim u istoj kompaniji. Njihova dvogodišnja ćerkica Anastasija odrasta kod nas u Nišu, a sin je trenutno kod njenih roditelja u Rusiji. Bilo je planirano da dečak dobije drugo ime, ali bismo mi želeli, ako se i ona saglasi, da mu damo ime Marjan - kroz suze se poverava majka Biljana.

Otac Dragan, koji i sam već godinama radi u Rusiji, jedva je uspevao da se uzdrži od suza. On kaže da je Marjan u firmi bio dobar radnik, vredan i omiljen kod kolega, pa su svi zatečeni njegovom tragičnom smrću.

Novi Urengoj ima oko 120.000 stanovnika i sagrađen je 1975. godine nakon što su pronađene velike zalihe gasa i nafte. Gotovo svi meštani rade u kompanijama koje se bave distribucijom i obradom ovih energenata. Cela oblast poznata je po izuzetno niskim temperaturama u toku zime koje se spuštaju ispod minus 40 stepeni Celzijusa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP