Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRONEVERA

Hrvati hteli da prevare
srpsku crkvu za 300. 000 evra!

Autor: N.G. | 26.10.2012 - 10:46:00h | Komentara: 1

Pirotehničar je pokušao da ukrade sumu od 300. 000 evra, sa računa male parohije srpske pravoslavne crkve, a onda da taj novac prebaci na račun svoje majke.

Da bi prevara uspela, zajedno sa poljoprivrednikom je prvo uplatio oko 250. 000 evra na račun parohije, a pare su prebačene sa računa firme jednog građevinskom preduzetnika iz Bjelovara.

Evro novčanice

Uhavćeni u pokušaju pronevere! | Foto: Reuters

Kako prenosi "Jutarnji.hr", oba prevaranta su uhvaćena u pokušaju da sa računa drugog građevinara prebace oko milion kuna!
Pronevera crkvenog novca smatra se samo jednim delićem znatno kompleksnije mreže prevara koje se odvijaju na području Zagreba, a za koje se sumnja da imaju još jednog nepoznatog počinioca.

Evro novčanice

Hteli da pronevere milione! | Foto: Shutterstock

Hrvatski organi prošle nedelje su uhapsili Romea Z. i Ivana S. pirotehničara i poljoprivrednika, koji nisu od ranije bili poznati policiji. Sumnja se da su njih dvojica lažnim obveznicama pokušali da bespravno steknu nekoliko miliona kuna.
Romeo S. uhapšen je nakon što je 17. oktobra u filijali „Fome“ u hrvatskoj pokušao u ime svoje penzionisane majke Verice da uplati skoro milion kuna.
Zanimljivo je da je kao garant za povraćaj novca naveden Danko Ćorić, vlasnik najveće hrvatske kladionice „Super Sporta“.
Nakon otkrivanja ovog slučaja policija je istraživanjem došla do prevare sa Hramom svete Petke u Glavicama maloj parohiji nadomak Otočca. Prevaranti su se na nepoznat način domogli starog pečata preminulog sveštenika Đorđa Ilića.
Nakon hapšenja Romea Z. policija je otkrila da mu je obveznice koje su overene pečatom parohije dobavljao Ivan S, a policija je otkrila da postoji još jedan saučesnik, kome za sada znaju samo nadimak.
 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 22.12.2012 20:28h

    mala parohija,a tolika lova...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP