Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEVOJČICE (13) PLANIRALE ZAJEDNIČKO SAMOUBISTVO

Htele da iseku vene u školskom toaletu

Autor: N. N. Travica | 06.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Dve učenice sedmog razreda Osnovne škole „Jožef Atila“ u Novom Sadu dogovorile su se da zajedno odu u smrt tako što će u školskom toaletu iseći vene!

Osnovna škola „Jožef  Atila“ u Novom Sadu

Osnovna škola „Jožef Atila“ u Novom Sadu

Videvši kako krv lije iz ruke njene drugarice, jedna od trinaestogodišnjakinja je odustala od namere, a drugoj, povređenoj, posle, pukom srećom izbegnute tragedije, pomoć je ukazana u Dečjoj bolnici.


Nemili događaj dogodio se za vreme šestog časa, sa kojeg su devojčice pobegle. Pre nego što su otišle u toalet, u obližnjoj prodavnici kupile su žilete.

- U to vreme njihov razredni starešina držao je roditeljski sastanak. One su otišle u toalet i zatvorile se. Jedna od njih je isekla ruku, ali na sreću povrede nisu bile dubinske. Ipak krv je šikljala na sve strane, pa je prizor uplašio drugaricu koja je potom odustala od toga da sebi učini isto - priča za „Alo!“ izvor iz škole.

Direktor škole Dragan Utržan u pisanoj izjavi za „Alo!“ potvrdio je da je jedna učenica nanela sebi površinske posekotine. Na taj korak se odlučila zbog toga što se uplašila reakcije roditelja na roditeljskom sastanku koji je bio u toku.

„Škola je preuzela sve neophodne mere zaštite. Obavešteni su svi potrebni organi spoljne zaštite. Tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja preduzeo je, posle hitnog sastanka, sledeće mere zaštite: nega i plan podrške učenicima koji su vršili, doživeli i bili očevici nasilja, pojačan vaspitni rad sa odeljenjem i savetodavni rad sa roditeljima”, napisao je direktor u izjavi.

Iako on tvrdi da je odmah održan sastanak tima za bezbedenost, roditelji takvu informaciju nemaju.

- Za slučaj sam čuo od supruge, koja je prisustvovala roditeljskom sastanku. Kao podpredsednik Saveta roditelja i član tima za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja očekivao sam da će taj tim biti hitno sazvan u vezi sa novonastalom situacijom - rekao je Borislav Bojić, čije troje dece pohađa ovu školu.

Škola „Jožef Atila“ je, inače, inicijator i prvi realizator projekta „Bezbedna škola - školska patrola“. Ona je tako postala prva škola u Srbiji koja je ušla u taj projekat.
 
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 06.03.2014 10:35h

    Tuzno.

  • Zvoncica Vreme: 06.03.2014 12:51h

    Danasnja deca prvenstveno DEVOJCICE su toliko postale bezobrazne da to nije normalno. Vec u osnovnoj skoli pricaju o lubavi, o sexu a pojma o zivotu nemaju. Nisu sposobne da raspreme svoju sobu ali su sposobne da rade nesto drugo. Bravo roditelji,umesto da svoju decu dobro izgrdite dajte im sve, pa nek se desavaju ovakve stvari !!! A one umesto da uce, uzivaju u detinjstvu hoce sahranu! Bravo, sad ste popularne.

  • Tinci Vreme: 06.03.2014 15:26h

    Dragi roditelji, želeli ste zaštititi svoju decu jel Bože moj! Niko sem vas ne sme da vaspitava vašu decu, pa ste se izborili za promene u prosveti pre 10-tak godina pa evovam ga sad, nastavnici su samo nastavnici nemaju pedagoški uticaj na decu i nemaju ni pravo bilo šta prigovarati deci, njihovom ponašanju, ukrotiti ih....pa je sve više crne hronike iz osnovnih škola a da ne pričamo šta nas sve čeka.......roditelji se plaše sopstvene dece. Kako bi se reklo: hteli ste želeli ste evo vam ga.......i batine su iz raja izašle. Niko od ćuške, kazne nije umro.....

  • prosvetar Vreme: 06.03.2014 16:40h

    Pa to se desilo proslog petka. Zasto objavljujete bajate onformacije. Navod doticnog Bojica je netacan. Slucaj se desio u petak uvece i nije se moglo reagovati pre ponedeljka. On to zna veoma dobro.

  • roditelj Vreme: 07.03.2014 11:14h

    Ko se danas ubija zbog ocena? Da im je stalo do ocena sele bi i naucile za tu mizernu 2 jer su sada sve ocene izgubile vrednost ( nekadasnje dvojke sada su cetvorke ili petice). Ta deca vise ne znaju sta ce od sebe a najbitnije im je da privuku paznju koju (pitanje je) verovarno ni u kuci nemaju ( ili je imaju i previse).Ne razmisljaju o posledicama, niti ih je briga za druge. Ovo je bio nacin da im se poklone dvojke...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP