Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PAKAO BEOGRAĐANKE KOJOJ JE IZ SEFA UKRADENO 57.000 €

Hteli da joj naplate održavanje sefa koji je obijen!

Autor: | 26.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ni posle sedam meseci otkako je otkrivena pljačka sefova u trezoru Vojvođanske banke, Beograđanka K. M. nije uspela da povrati svojih 57.000 evra koji su joj ukradeni. Jedino što je u međuvremenu dobila bila su, kako tvrdi, dva papira - pismena izjava kojom potvrđuje da neće tužiti banku i uplatnica za godišnji zakup sefa!

Prazan sef u  trezoru  Vojvođanske  banke

Prazan sef u trezoru Vojvođanske banke | Foto: privatna arhiva

- Ukradeni novac mi i dalje nije isplaćen, iako je sud ocenio da sam oštećena i naložio banci da mi vrati komplentnu sumu, za koju je veštačenjem dokazano da je postojala u sefu. Sada pokušavaju da me nateraju da potpišem izjavu u kojoj stoji da će mi vratiti novac ukoliko ih ne tužim. Sve ovo vreme sam se borila, pa ni sada neću odustati i dozvoliti im da me pregaze - kaže za „Alo!“ K. M. i najavljuje tužbu.


Lopov se nagodio


Razbojnik Slavko Marinković (31) nagodio se sa tužilaštvom i priznao da je obio sef K. M. i ukrao gotovo 57.000 evra. Takođe je priznao da je obio još jedan sef, i to sve u zamenu za dve i po godine zatvora. Njegov saučesnik Danijel Samardžija (35) ranije je priznao delo i nalazi se u kućnom zatvoru.

Ona tvrdi da se od trenutka kada je otkrila pljačku suočava sa „nezamislivom neprofesionalnošću“ nadležnih u Vojvođanskoj banci.

- Mislila sam da će sve biti rešeno u trenutku kada su policija i tužilaštvo odradili svoj deo posla i uhapsili razbojnike, koji su priznali pljačku. Međutim, usledio je pakao. Za rođeni novac, koji je ukraden između ostalog i usled njihovih propusta i grešaka, moram sada da pristajem na ucene. Poručujem im da neću, pogotovo što iza sebe imam sudsku odluku - tvrdi K. M.

U Vojvođanskoj banci kažu za „Alo!“ da su spremni da nadoknade štetu svojim klijentima za koje je pravnosnažnom odlukom suda utvrđeno da su oštećeni, kao i u kom iznosu je šteta nastala.

- Predstavnici banke su u kontaktu sa klijentima i nadležnim organima kako bi se što pre pronašlo usaglašeno rešenje koja mora biti zasnovano na činjenicama dobijenim od nadležnih državnih institucija. Napominjemo da je sud nadležan da utvrđuje okolnosti i presuđuje o činjenicama u ovim slučajevima - rekli su u banci.

Račun greška?


Beograđanka K. M. kaže da su je juče obavestili da joj je račun za godišnji zakup sefa dat greškom i da ipak ne mora ništa da plati. “Zamislite da posle svega dobijete račun za korišćenje sefa koji vam je obijen i opljačkan. Kada sam rekla da mi ne pada na pamet da platim, rečeno mi je da sam obavezana ugovorom i da će me u suprotnom tužiti”, kaže K. M.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP