Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI UPUCAVANJA STANKA GLIGOREVIĆA (16) IZ BIJELJINE

Hteo da se pohvali pištoljem, pa ubio druga

Autor: Ekipa Alo! | 08.06.2015 - 07:57:00h | Komentara: 1

Sedamnaestogodišnji M. I. priznao je tokom saslušanja u policiji da je nehotice upucao druga Stanka Gligorevića (16). Kako nema očevidaca ove tragedije, tužilaštvo nastavlja sa istragom kako bi se otklonili sve sumnje u vezi sa ubistvom dečaka u Bijeljini. Nakon saslušanja, dežurni tužilac Milorad Dedeljević je zatražio da se osumnjičenom maloletniku odredi jednomesečni pritvor.

Ugasio se  mladi život: Stanko Gligorević (16)

Ugasio se mladi život: Stanko Gligorević (16)

Inače, još nije poznat motiv ubistva koje se prekjuče oko 13 časova dogodilo u dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”, niti kvalifikacija krivičnog dela koje će biti stavljeno na teret osumnjičenom maloletniku. Po svemu sudeći, tragedija koja je Bijeljinu zavila u crno dogodila se slučajno.


Oproštaj
 

Na Fejsbuk profilu Stanka Gligorevića juče su ostavljene stotine poruka njegovih prijatelja. Ispod fotografije dečaka pisalo je: “Odlazim i prolazi život pred očima, ko da padam sa zgrade, a ti me dozivaš”. Gotovo sve poruke bile su identične i glasile su: “Počivaj u miru”.

- Nakon pucnja, metak je pogodio Gligorevića u grudi. Prvi koji je pokušao da mu pomogne i koji je pozvao Hitnu pomoć bio je upravo M.I. . Videvši da njegov prijatelj ne daje znakove života, Ilić se uspaničio i otrčao kući, gde je sve ispričao majci i sestri. Zatim su pozvali oca, koji je sina odveo i predao policiji - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Od prijatelja i poznanika ubijenog i osumnjičenog i građana Bijeljine saznajemo da su njihove porodice ugledne i poštovane u gradu, a o dvojici drugova niko nema ružne reči.

Bijeljina zavijena u crno

Bijeljina zavijena u crno


U porodičnoj kući Gligorevića nakon tragedije vlada neizreciva tuga. Komšije i prijatelji nastradalog dečaka juče su bili bez reči i samo su odmahivali rukom. U porodicama Gligorević i od dečaka koji je pucao niko nije želeo da govori za medije. Advokat osumnjičenog Đorđe Vasić kratko je rekao da nisu tačne informacije da je motiv ubistva bila ljubomora zbog devojke, već da se M.I. nakon onoga što je učinio dobrovoljno predao policiji, kojoj je predao i pištolj.

- Ne mogu vam ništa više reći, jer istraga i dalje traje - dodao je advokat Vasić.

Tužilac Dedeljević izjavio je da je istraga u toku i da tek treba utvrditi motiv tragedije, ocenivši da su spekulacije svi motivi o kojima se trenutno govori. Inače, policija je saopštila da je maloletnik koji je pucao u kući našao pištolj koji je u vlasništvu prijatelja njegovog oca. Vlasnik je otišao u inostranstvo, a pištolj nije predao na čuvanje u zakonskom roku od 60 dana.

Drugovi: Počivaj  u miru

Drugovi: Počivaj u miru

Radovali se srednjoj školi


Prijatelji pokojnog Stanka Gligorevića posetili su juče mesto tragedije i položili cveće. Jecajući, pokušavali su da nađu odgovor na samo jedno pitanje - zašto je ubijen njihov drug. Završili su osnovnu školu, radovali se srednjoj, a onda se desila tragedija koja je šokirala celu Semberiju. Ni oni ne veruju da je tragedija bila planirana.
- Često su se sastajali upravo na mestu gde se ubistvo dogodilo, a njihova poslednja poruka na Fejsbuku, putem kojeg su se i dogovorili da se nađu, nije upućivala na to da bi se nešto ovako moglo dogoditi - priča tiho jedan od mladića koji je poznavao obojicu. Nije mogao da nam potvrdi da bi motiv mogla biti ljubav, odnosno činjenica da su bili zaljubljeni u istu devojčicu.

Poslednji komentari
  • Stefan Vreme: 08.06.2015 08:42h

    Narode podrzitemo ovu curu i neka monsrtrum od vozaca koji je pokosio na pesackom pesackom prelazu bude pravedno kaznjen.Neka policija i sud pravedno rade svoj posaposao.Ako ovakvi vozaci budu kaznjeni kucnim pritvorom, ne ce mo smeti da predjemo ulicu.Podrzimo je zbog nas sve, zastitimo svoju decu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP