Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRŽAVA, CRKVA I GRAĐANI APELUJU NA NASILNIKE

Huligani, dosta je!

Autor: Nikola N. Travica | 21.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Novom Sadu je i juče nastavljeno razbijanjem objekata koji su u vlasništvu Albanaca, ili napadači bar misle da su pekari albanske nacionalnosti. Na pekari “Gozd” u Puškinovoj ulici, u naselju Grbavica, razbijen je izlog, a ispostavilo se da je vlasnik pekare Srbin! To je šesti ugostiteljski objekat koji je meta huligana u poslednjih pet dana, posle fudbalske utakmice Srbija-Albanija.

Podrška žrtvama  vandala: Miloš Vučević  sa pekarima i poslastičarima

Podrška žrtvama vandala: Miloš Vučević sa pekarima i poslastičarima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković održali su sastanak u Gradskoj kući sa vlasnicima pekara i poslastičarnica čiji su objekti proteklih dana bili na meti napada vandala.


Vučević je rekao da je sastanak imao cilj da se pokaže da su grad i policija na istom zadatku, kao i da se ukaže na izrazitu međusobnu solidarnost i zajedništvo koje Novosađani pokazuju u ovim teškim trenucima za svoje sugrađane.

Ovako se ne voli Srbija...

Ovako se ne voli Srbija...


- Šaljemo jasnu sliku da je napad na bilo kog našeg sugrađanina, bez obzira na njegovo ime i veroispovest, napad na svakog Novosađanina i na svakog državljanina Republike Srbije. Ni država, ni grad, ali ni cela zajednica neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci narušavaju međuljudske odnose i kvare naš suživot. Takvi vandali nisu ogledalo našeg grada i države i svakako da se takvim njihovim ponašanjem ne pokazuje patriotizam.
Zahvaljujem se vlasnicima čiji su objekti bili izloženi napadima na hrabrom i dostojanstvenom držanju. Naša država jača je od svakog huligana i ubeđen sam da će oni koji su bacili ljagu na naš grad i našu državu biti procesuirani u skladu sa zakonom – istakao je gradonačelnik Vučević i dodao da pojedinci nikada neće uspeti da naruše mir i bezbednost svih građana Novog Sada.

Gradonačelnik je tom prilikom naglasio da je policija tokom istrage povodom pomenutih slučajeva privela određena lica i vršila poligrafska testiranja kako bi se otkrili počinioci tih nedela.

- Ne pokazuje se ljubav prema gradu i državi tako što bacite ciglu na komšijin prozor, jer ti ljudi žive i rade ovde, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude. Tako ništa ne pomažete Srbiji niti pokazujete da volite Novi Sad - rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vlasnik pekare „Evropa“ Bajram Temaj izrazio je zahvalnost gradonačelniku i načelniku PU Novi Sad za maksimalno zalaganje povodom nemilih incidenata. On je rekao da se situacija smiruje i da on, kao građanin Novog Sada, ne oseća strah, posebno zahvalivši se građanima Novog Sada na svakodnevnoj podršci.

Povodom napada neodgovornih pojedinaca na objekte naših sugrađana albanske narodnosti i muslimanske veroispovesti u pojedinim gradovima naše otadžbine, eparhija bačka se pridružuje apelu Islamske zajednice Srbije i poziva sve građane Srbije, a posebno vernike eparhije bačke, ne samo da se uzdrže od svakog vida nasilja prema našim sugrađanima albanske narodnosti, nego i da osude takve postupke.

- Zapovest Gospodnja jasno nalaže da ono što ne želimo da nama čine drugi, ne činimo ni mi njima i svako ko sebe smatra hrišćaninom obavezan je da ispunjava volju Božju. Naši sugrađani muslimanske veroispovesti nisu i ne mogu biti odgovorni za provokativne istupe svojih sunarodnika iz Albanije i svako ugrožavanje njihovih života i imovine je za osudu. Država je dužna da zaštiti sve svoje građane, a one koji čine bezakonje da izvede pred lice pravde - navode u eparhiji Bačkoj.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Rajko Ristić

Stefanović: Privedeno 11 zbog napada na pekare

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca.
Za oštećenje pekare iz Novog Sada od preksinoć odgovoran je L. P. (21) mađarske nacionalnosti, pekaru u Bečeju napao je P. A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T. N. (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B. S. (18) i D. N. (24), svi srpske nacionalnosti. Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe, kazao je ministar. Novosadska policija pronašla je dvojicu maloletnika (16) za koje se sumnja da su, 17. oktobra, oko jedan sat posle ponoći, razbili izlog na pekari „Evropa“ u Novom Sadu. Njih je juče saslušao viši javni tužilac, uz prisustvo advokata i roditelja. Novosadska policija rasvetlila je i napad na pekaru vlasnika srpske nacionalnosti. Zbog sumnje da je razbio izlog pekare na Limanu, saslušan je Novosađanin (21), a tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP