Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEREDI U NIŠU

Huligani pretukli 16 policajaca

Autor: M.D., Tanjug | 22.02.2015 - 12:56:00h | Komentara: 6

Huligani, koji su sinoć izazvali incidente u Parku Svetog Save, kod Hrama cara Konstantina u Nišu, neposredno pred košarkašku utakmicu koja je odigrana između košarkaša Partizana i Crvene zvezde, lakše i teže su povredili ukupno 16 policajaca iz Niša i Kruševca!

Povređeno 16 policajaca

Povređeno 16 policajaca | Foto: D.Milenković

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP) najoštrije osuđuje poslednje u nizu divljanje huligana, koje je rezultiralo napadom na policijske službenike.

 - Još jednom apelujemo na sve državne institucije, odnosno tužilaštva i sudove, da najstrože kazne izgrednike koji su bez ikakvog povoda napali policajce angažovane na poslovima održavanja javnog reda i mira - izjavio je Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva NSP.

Incident, u kom je jednom policijskom službeniku polomljena ruka, dogodio se kada su huligani, prolazeći kroz park, policijske službenike počeli da gađaju kamenicama, metalnim štanglama i bakljama.

Kolegu iz Policijske ispostave Medijana izdvojili su i tukli sve dok nije stiglo pojačanje, koje je uspelo da ih obuzda. Na sreću, njemu su konstatovane lakše telesne povrede. Dvojica izgrednika, koji nisu iz Niša, privedena su.

Zvezda demantuje da je bilo sukoba:

Košarkaški klub Crvena zvezda demantovao je danas da je došlo do većeg sukoba između pripadnika Žandarmerije i navijača crveno-belih u Nišu uoči meča polufinala Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana.

Iz Zvezde poručuju da je bilo manjih problema u parku Svetog Save, ali da to nije bio incident širokih razmera i u meri u kojoj su to pojedini mediji pokušali da predstave.

 - Shodno odgovornosti koju nose i značaju koji imaju, mediji bi u tom duhu trebalo i da se ponašaju jer nije dobro da se na bilo koji način podstiče nasilje. Podgrevanje takve atmosfere nije dobro jer bi u interesu svih trebalo da bude pokušaj da se smanje tenzije i da se ne propagira nasilje -  navodi se na sajtu crveno-belih.


Dalje se navodi da su se navijači Zvezde primereno ponašali u dvorani Čair tokom utakmice, da nisu ubacivali bilo kakve predmete na teren i koristili pirotehnička sredstva, kao i da je to sve postignuto uz odličnu koordinaciju sa pripadnicima svih bezbednosnih službi, organizatorima turnira, uprave kluba.

Poslednji komentari
  • mosa Vreme: 22.02.2015 14:02h

    Nema nama ni nade ni boljitka dok se ne promeni krivicni zakon shodno u vremenu u kom zivimo biju policajce ubijaju penzionere kradu kako hoce i niko nema pameti u Srbii da stane tome na put.Vlast i ja podrzavam al nece dobiti moj glas ako nestvore od Srbije mesto za slobodan zivot.

  • kordon Vreme: 22.02.2015 15:59h

    ljudi moji, pa te utakmice bi trebalo pod hitno zabraniti. samo da se gledaju preko tv-a. joooj za takvim huliganima goli otok plače. kamen da nose sa jednog kraja otoka na drugi i obratno, po ceo bogovetni dan. nikad im više na pamet ne bi palo da rade to što rade.

  • rosi Vreme: 22.02.2015 16:09h

    Nije hram cara Konstantina vec hram Svetog Save... malo se raspitajte pre nego pisete nebuloze !

  • salko Vreme: 22.02.2015 17:19h

    Apelujemo....apelujemo...iz fotelje, nista vi drugo u sindikatima i ne znate. Stidite se....

  • ... Vreme: 22.02.2015 20:26h

    Osvetili Andreja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP