Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZULUM "JANIČARA" U BEOGRADU

Huligani šikanirali majku s bebom u naručju

Autor: Ekipa Alo! | 17.12.2013 - 20:44:00h | Komentara: 11

Beogradska policija identifikovala je još četvoricu mladića, na osnovu snimaka koje su zabeležile video-kamere za nadzor prilikom upada u kafić Aleksandra Vavića (26), jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“, a koji se nisu libili ni da maltretiraju njegovu suprugu sa tromesečnom bebom u naručju.

Kafić Vavić

Huligani se okupljaju ispred kafića.

Na snimcima se vidi desetak pripadnika navijačke grupe „Janičari PFK“, koji su upali u kafe „Holivud“ u ulici Pere Ćetkovića, zatim se vide unezvereni gosti koji beže kako ko ume, ali i osoblje koje panično pokušava da pomogne ženi sa mališanom koju trojica momaka opkoljavaju i izvode napolje.

Kafić Vavić

Upadaju u kafić u kome je i Vavićeva supruga sa detetom

Kafić Vavić

Žena drži bebu u naručju

Pošto ubrzo shvataju da je ona napolju iskoristila metež i ipak pozvala policiju, huligani kreću za njom i otimaju joj telefon iz ruke.

Kafić Vavić

Huligani lome inventar


- Motiv sukoba sa Vavićem, koji već dugo i ne dolazi na tribine je prema dosadašnjim saznanjima incident u gradu kada su se sreli Vavić i jedan od navijača „Janičara“, koji je objašnjavao Vaviću ko su pravi navijači, a ovaj ga je potom pretukao.

Kafić Vavić

Vavićeva supruga krije dete od hulgana

Grupa od njih desetak je u subotu oko 16 sati došla na Karaburmu do njegovog kafića i ponašala se gotovo kao paravojna formacija. Vavićeva supruga je u jednom trenutku pozvala policiju, ali se sa druge strane žice začulo: „Šta radiš to, nemoj da ti j...m mamicu!“ i potom se veza prekinula - kaže naš izvor iz policije.

Kafić Vavić

Gosti panično beže


Kako saznajemo, desetak mladića u ulicu Pere Ćetkovića stiglo je sa tri automobila- „golfom peticom“, džipom „dodž“ i „golfom šesticom”.

Kafić Vavić

Vavićeva supruga beži sa mališanom u naručju

Kako su uznemireni meštani ispričali u jednom trenutku su čak zatvorili ulicu, objašnjavajući vozačima da je „u toku rutinska akcija vojnih specijalaca“.

Kafić Vavić

Huligani demoliraju šank

Ispred kafića su navukli kapuljače na glave i upali u kafić, odakle su šokirani
gosti bežali kako je ko stigao, dok su mladići prevrtali stolove, lomili inventar, vitlali pištoljima i u jednom trenutku stolicom polupali televizor, dok su majka i beba još bile unutra. Nakon toga seli su u automobile i pobegli, ali su i njihova vozila, kao i lica pojedinih snimile nadzorne kamere kojih po svemu sudeći nisu ni bili svesni.

Kafić Vavić

Kamere snimile divljački pohod

Pripadnici Policijske stanice Palilula ubrzo su krenuli u poteru za njima i uspeli tom prilikom da presretnu sivi „golf“ u kojem su uhapšena četvorica mladića.

Aleksandar  Vavić (26)

Aleksandar Vavić (26) | Foto: Nebojša Marković

- Uhapšen je Aleksandar V., koji je kod sebe imao pištolj, zatim Aleksandar S., koji je pre mesec dana izašao iz zatvora, gde je služio kaznu zbog nasilničkog ponašanja i njih dvojica su na sebi imala pancire, zatim Bojan K., koji je hapšen zbog narkotika i oružja i još jedna osobu.
Na osnovu kamera identifikovali smo i Dejana M., kojem se sudi zbog narkotika, ali i Aleksandra S., koji je u maju na Novom Beogradu podmetnuo sam sebi bombu pod kola. Utvrđeno je da se pojavljuje i izvesni V. B., ali i V. S., koji se ljudima na Karaburmi predstavio kao osoba zaposlena u Vojsci i poručio im da nastave svojim putem, ali se i pojavljuje i džip izvesnog A. V., koji se, međutim, ne vidi na snimku, odnosno nije izašao iz vozila - objašnjava naš izvor.

"Renta navijači"

Janičari PFK“, čija je zastava na južnoj tribini prvi put istaknuta na poslednjem derbiju, kako kažu u policiji, navijačka je grupa formirana od starijih momaka, i to mahom bivših navijača FK „Crvena zvezda“ i FK „Rad“, koji su naprasno pre nepunih godinu dana promeli boje kluba za koji navijaju. Grupa je u sukobu i sa ostalim grupama sa juga, ali i sa „Zabranjenima“, i pristalice ih u šali zovu renta navijači. Osim što od njih strahuju i pojedini funkcioneri crno-belih, saslušavani su u više istraga povodom brojnih incidenata koji su se događali ispred jednog novobeogradskog splava na čijem obezbeđenju su angažovani. Svi mahom imaju pravosnažne presude, ali odlazak na odsluženje kazni odlažu, kako upućeni objašnjavaju zbog „bolesti“.  Janičari PFK“, čija je zastava na južnoj tribini prvi put istaknuta na poslednjem derbiju, kako kažu u policiji, navijačka je grupa formirana od starijih momaka, i to mahom bivših navijača FK „Crvena zvezda“ i FK „Rad“, koji su naprasno pre nepunih godinu dana promeli boje kluba za koji navijaju. Grupa je u sukobu i sa ostalim grupama sa juga, ali i sa „Zabranjenima“, i pristalice ih u šali zovu renta navijači. Osim što od njih strahuju i pojedini funkcioneri crno-belih, saslušavani su u više istraga povodom brojnih incidenata koji su se događali ispred jednog novobeogradskog splava na čijem obezbeđenju su angažovani. Svi mahom imaju pravosnažne presude, ali odlazak na odsluženje kazni odlažu, kako upućeni objašnjavaju zbog „bolesti“.

Vavić nije bio u kafiću

Sam Vavić nije bio u subotu u kafiću u trenutku upada. On je prošle nedelje pravosnažno osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog ubadanja nožem Stefana Gajića 6. januara 2005. na Karaburmi. Kako je sam Gajić odbio da tereti Vavića, a brojni svedoci promenili iskaze, Viši sud ga je najpre osudio na godinu dana, međutim, Apelacioni sud mu je sada povećao tu zatvorsku kaznu za deset meseci.

Sam Vavić nije bio u subotu u kafiću u trenutku upada. On je prošle nedelje pravosnažno osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog ubadanja nožem Stefana Gajića 6. januara 2005. na Karaburmi. Kako je sam Gajić odbio da tereti Vavića, a brojni svedoci promenili iskaze, Viši sud ga je najpre osudio na godinu dana, međutim, Apelacioni sud mu je sada povećao tu zatvorsku kaznu za deset meseci.

Poslednji komentari
  • Sinisa Vreme: 17.12.2013 21:05h

    Muka mi je tih Beogradjana!!!

  • Karaburac Vreme: 18.12.2013 00:17h

    da su svi zastićeni kao policijski narko dileri, gde bi nam kraj bio.. ovako samo na taster stižu sve jednice palilule i 29tog, od interventnih do inspektora.. e vavicu vavicu, stari si ti policijski dousnik

  • Nebojsa Mirkov Vreme: 18.12.2013 01:46h

    Brate Vavo, iskreno ovo je strasno... Samo smireno brate, prvo smiri situaciju kuci a za ovo polako....

  • Šaki Vreme: 18.12.2013 09:03h

    E gde mi živimo!

  • PedjaBGD Vreme: 18.12.2013 11:03h

    I meni je muka od vas došljaka, što umišljate da ste Beograđani

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP