Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UČESTALA PRIVOĐENJA NASTAVNIKA - PROFESOR PREKJUČE UHVAĆEN S DROGOM

I pedofili, narkomani
i dileri nam uče decu!

Autor: J. PETROVIĆ - B. JELOVAC | 26.01.2013 - 17:40:00h | Komentara: 0

Profesor fizičkog u Devetoj beogradskoj gimnziji Radomir Mandić (59), koji je uhapšen prilikom primopredaje 55 grama heroina, prema prvim informacijama istrage, bio je posrednik u prodaji narkotika među dilerima, ali je nije rasturao u školi u kojoj radi, saznaje “Alo!”. U trenutku hapšenja, on je od krupnog dilera kupio narkotik kako bi predao niže rangiranom.

Deveta beogradska gimnazija

Deveta beogradska gimnazija, u kojoj je radio privedeni profesor | Foto: Zoran Ilić

- Prvi rezultati istrage govore da uhapšeni nije heroin prodavao đacima. Među ljudima kojima je davao drogu je i njegova bivša učenica. Deo heroina je uzimao i za svoje potrebe - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.


Kako “Alo!” saznaje, Mandić je u policiji negirao da je heroin dilovao svojim učenicima u školi. U policiji se, navodno, branio da je zaplenjeni heroin uzimao za svoje potrebe. Nakon saslušanja, njemu je određen pritvor u trajanju od 48 sati, u toku kojeg će biti saslušan kod istražnog sudije.

- Dobili smo dopis od policijske stanice da je naš kolega zadržan. Niko ništa sumnjivo kod njega nismo primetili prethodnih meseci. On je suspedovan do okončanja postupka - rekao je novinarima Dejan Josipović, direktor škole.

I među đacima je Mandić bio omiljen i važio je za korektnog i dobrog profesora. Međutim, ima i drugačijih komentara, koji su se mogli pročitati ispod tekstova o njegovom hapšenju, a u kojima su ga neki đaci optuživali da im je krao novac.

Deveta beogradska gimnazija

Goce Delčeva 42, gde je policija uhvatila Mandića sa drogom | Foto: Zoran Ilić

Hapšenja nastavnika i profesora tokom prošle godine mahom su šokirala javnost jer su, osim primanja mita, privođeni i zbog seksualnog zlostavljanja dece, a veliku buru izazvala je i presuda biologičarki zbog šmrkanja heroina. Poslednjih dana februara 2012. u Smederevu je uhapšen učitelj veronauke V. J. (30), koji je predavao u nekoliko srednjih škola, ali koji je uglavnom u Savetovalištu za mlade upoznavao dečake od 14 do 16 godina kojima je nudio novac, popravljanje ocena i opravdanja za izostanke u zamenu za oralni seks.
S druge strane, policija je u aprilu osumnjičila penzionisanog profesora matematike Miladina Đokovića (60), inače bivšeg direktora dve osnovne škole, da je na privatnim časovima dodirivao devojčice od 14 godina po grudima i polnim organima kako bi sebe seksualno zadovoljio. Nastavnica biologije niške OŠ “Kralj Petar” Aleksandra Milivojević (40) osuđena je prvih dana oktobra 2012. na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana jer je u oktobru 2011. uhapšena zbog kupovine heroina. Milivojevićeva je šokirala Nišlije priznanjem da ušmrkava heroin od 1996, a dana kada je uhapšena kupila je drogu i potom se vratila u školu na čas. Desetak dana kasnije u Sokobanji su stavljene lisice na ruke profesoru srednje škole “Branislav Nušić” S. S. (44), koji je nekoliko puta primorao učenicu (17) na seksualni odnos preteći joj lošim ocenama.
Ipak, svakako najšokantniji slučaj bio je nastavnik jedne osnovne škole na Čukarici koji je tražio od majke jednog učenika da ga oralno zadovolji kako bi njenom sinu popravio ocenu, a kada je žena nakon nekoliko dana pristala, nakon “protivusluge” nastavnik joj je nonšalantno saopštio da on njenom sinu zapravo i ne predaje, već da ga je pobrkala sa kolegom.

Ko je Radomir Mandić?

Rođen 26. februara 1954. godine u Beogradu. Završio Osnovnu školu “Đorđe Krstić” na Čukarici i XIII beogradsku gimnaziju. Fakultet fizičkog vaspitanja upisao 1973. godine i diplomirao 1978. godine. Radio u više osnovnih škola, a od 1990. godine zaposlen u Devetoj gimaziji „Mihailo Petrović Alas“.

Radomir Mandić

Radomir Mandić | Foto: Lična arhiva

S obzirom na to da mu je polje interesovanja i treninga bila sportska gimnastika, kao profesor početnik, na nivou školskih takmičenja opštine, grada i države dobitnik je više zlatnih plaketa. Polovinom osamdesetih godina bio je dobitnik Oktobarske povelje i Oktobarske nagrade grada Beograda za svoje sportske rezultate.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP