Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZALAGAĆE SE ZA POOŠTRAVANJE SANKCIJA

Igor Jurić: Ne mogu da dozvolim da se ponovi Tijanin slučaj

Autor: RTS | 31.03.2015 - 02:33:00h | Komentara: 0

Otac ubijene Tijane Jurić (15) iz Bajmoka Igor Jurić kaže da svako mora da zna da, ako je neko dete napadnuto, ubijeno – počinilac nikad neće izaći iz zatvora.

Igor Jurić

Igor Jurić | Foto: printskrin Jutjub

Tijanin otac je uveren da bi situacija bila drugačija da je "Tijanin zakon" postojao pre osam meseci.

- Tijanin zakon je u skupštinskoj proceduri i samo je pitanje kada će doći na dnevni red, rekao je za RTS Igor Jurić.

On kaže da je slučaj koji se dogodio sa malom Mašom, devojčicom koja je kidnapovana na Voždovcu, pokazatelj kako je trebalo da bude i sa Tijanom.

- Da su sve snage bile angažovane da se Tijana spase, bez sumnje bi Tijana bila živa, rekao je Jurić, ukazujući ipak i na drugačije okolnosti dva slučaja, poput toga da je bilo svedoka otmice male Maše u naselju Braće Jerković.

- Kada sam došao svesti posle sahrane, rekao sam sebi da ne mogu da dozvolim da se tako nešto ponovi. Bili smo jednostavno svedoci takvih katastrofalnih dešavanja u tim trenucima ključnim za Tijanin život, da sam morao da se nekako angažujem da se to ne ponovi, istakao je on.

Od suđenja očekuje da pravda bude zadovoljena

Za ubistvo Tijane Jurić osumnjičen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Tijanin otac od suđenja koje počinje u četvrtak, očekuje da pravda bude zadovoljena.

- Rekao sam hiljadu puta da moje dete mnogo volim, ali kao društvo moramo da se zapitamo da li je i tih 40 godina zatvora dovoljna kazna. Svako mora da zna da, ako je neko dete napadnuto, ubijeno – počinilac nikad neće izaći iz zatvora. Zalagaću se za zaoštravanje sankcija, rekao je Tijanin otac.

U životu, kaže, "ima dva smisla" – porodicu i nešto da uradi za Tijanu i za svu ostalu decu. Jurić dodaje da je dobio na hiljade poruka podrške i da mnogo ljudi podržava zakon.

- Sve ovo što govorim i kako se ponašam, sve to radi Tijana. Ja nisam bio takav čovek i nije to neka lažna skromnost. Sve što se sada meni dešava, to sve govori Tijana. Ja sam nju mnogo voleo i ona je mene mnogo zadužila i moj ostatak života će biti Tijanin život, ispričao je Jurić.

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je 26. jula 2014. godine. Nakon višednevne potrage pripadnici MUP-a su na zabačenoj njivi pored puta u okolini Sombora pronašli njeno telo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP