Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA

Inspektori odgovorni za smrt mladih u diskoteci "Kontrast"!

Autor: Blic | 25.06.2014 - 10:40:00h | Komentara: 2

Novosadsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv četiri inspektora zbog požara u „Kontrastu“ kad je nastradalo šestoro mladih.

kontrast

Kako “Blic” saznaje u novosadskom Tužilaštvu, pod istragom su Slavko Hajrović, Tihomir Vulević, Maja Golubović, koji su obavili nadzor i kontrolu u „Kontrastu“, kao i Veselinu Kerac iz građevinske inspekcije.

U „Kontrastu“ su 1. aprila nastradali Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Renato Vuković (20), Zoran Ignjatović (28), Milena Dalmacija (26) i Marko Pavlović (29).
- Tužilaštvo je 2012. na zahtev roditelja uzelo naše krivične prijave. Sada je tužilaštvo podiglo krivične prijave protiv inspektora. Pretpostavljam da im je toliko vremena trebalo jer su u tužilaštvu čekali da veštaci daju svoje mišljenje iz Višeg suda, gde su procesuirana prva četvorica optuženih i osuđenih - kaže Branko Miladinović, otac nastradale novinarke Tamare Miladinović.

On napominje da ne zna da li bi se bilo šta pokrenulo sa mrtve tačke da inicijative roditelja nastradalih u “Kontrastu” nije bilo.

Klub „Kontrast“ posle požara

Klub „Kontrast“ posle požara | Foto: FoNet

- Inspektori nisu doneli rešenje o zabrani rada dela ili celog objekta posle naloženih, a neispunjenih i neizvršenih obaveza i mera. Utvrđeno je i da MUP nikada “Kontrastu” nije dao rešenje o ispunjenju uslova protivpožarne zaštite, a inspektori su preko toga prelazili i nisu donosili rešenje o zabrani rada - objašnjava Miladinović.

On dodaje da i pored sudskog procesa osumnjičeni inspektori nisu smenjeni.

- Sve što tužilaštvo ne uradi, roditelji će preuzeti na sebe. Nemamo više šta da izgubimo - kaže Miladinović.

On dodaje da su roditelji nezadovoljni prekjučerašnjom odlukom Višeg suda jer su zatvorske kazne od pet do devet godina, koliko su okrivljeni dobili za izbijanje požara u novosadskoj diskoteci - sramotne.

U Višem sudu u Novom Sadu prekjuče je četvorici optuženih izrečeno ukupno 30 godina zatvora. Vlasnik diskoteke Alojz Ganić osuđen je na pet godina, zakupac lokala Slaviša Stanišić dobio je devet, a njegov kolega Dejan Ratković sedam godina zatvora. Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina zatvora.

Dvoje krivaca


Roditelji nastradalih očekuju da će tužilaštvo pokrenuti postupke i protiv turističke inspekcije i vatrogasaca.

- Ukoliko to ne urade, podnećemo privatne tužbe. Pravda mora biti zadovoljena, pa makar išli i u Strazbur - najavljuje Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović, i podvlači da je trebalo i da načelnici inspekcija i vatrogasaca nakon požara podnesu ostavke jer su odgovorni za sve propuste.
Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 25.06.2014 17:36h

    Svaka cast,ako inspektori budu osudjeni! Da su posteno radili svoj poso ne bi do ovog doslo! Evo sta radi mito!

  • Kontrast 2 Vreme: 25.06.2014 21:33h

    U prolazu kroz Bačku Topolu videh pored jezera izgradjena velika kafana ,restoran ,čarda pokrivena sa debelim slojem trske a direktno ispod velikog dalekovoda.Ko li dade dozvolu ya rad i za koje pare?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP