Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

„Ispalio sam u decu 12 hitaca”

Autor: R. H. | 07.10.2012 - 00:02:00h | Komentara: 2

Predrag Perišić (57), državljanin Srbije, u četvrtak je, samo nekoliko dana pred početak suđenja u San Jakintu kod Hjustona, u saveznoj državi Teksas, priznao da je 13. decembra 2010, posle razvoda od supruge i otmice dece, ubio svog sina Dejana (10) i ranio ćerku Danijelu, koja je tada imala 12 godina!

Otac monstrum: Predrag Perišić

Otac monstrum: Predrag Perišić

On je priznao i da je u svoju decu ispalio 12 metaka iz pištolja! Perišić je pomorski inženjer i sa porodicom se u Kanadu, u grad Montreal, preselio 2000. godine. Posle pet godina, preselio se u Sjedinjene Američke Države, u grad La Porte, gde se zaposlio u kompaniji „Hjuston šip čenel“.


Međutim, u to vreme počeli su problemi u porodici, a supruga je tvrdila da je postao nasilan, zbog čega je pred sudom u Monteralu podnela zahtev za razvod braka. Kanadski sud je ubrzo presudio po toj tužbi i starateljstvo nad decom dodelio njegovoj supruzi.

Puna ožiljaka
Perišićeva ćerka Danijela sada ima 14 godina i sa majkom Verom živi u Montrealu.
- Devojčica je dobro, s obzirom na to šta je sve prošla. Dva puta je operisana, ima mnogo ožiljaka na telu. Važno je da se psihički oporavlja - rekao je tužilac Kontis.

- Umesto da se pomiri sa tom presudom, Perišić je uzeo decu iz škole i počeo da se skriva s njima - objasnio je tužilac Ričard Kontis.

Perišićeva bivša supruga Vera prijavila je da je njen bivši muž oteo decu, pa su se u nalaženje Dejana i Danijele uključili policijski timovi iz te oblasti. Ekipa koja je radila na nalaženju dece ubrzo je otkrila da se Perišić i deca nalaze u kući pored jezera Livingston.

Preživela masakr: Danijela Perišić

Preživela masakr: Danijela Perišić

- Policajci su 13. decembra 2010. godine opkolili kuću, a zadatak im je bio da Perišića uhapse. Umesto da se preda, Perišić je počeo da puca na decu. Ubio je sina i teško ranio ćerku - naveo je tužilac Kontis.


Dejan Perišić

Dejan Perišić

Teško povređena deca su prebačena u bolnicu, gde je mali Dejan preminuo. Danijela je dva puta operisana i lekari su joj spasli život. Perišić je uhapšen odmah posle pucnjave i od toga dana je u Okružnom zatvoru u San Jakintu. Suđenje Perišiću zakazano je za 9. oktobar, a kaznu će mu 14. decembra izreći sudija Robert Trep.

Preti mu doživotna
Za zločin koji je priznao, Perišiću preti kazna zatvora od dve do 99 godina ili doživotni zatvor, a tužilac Ričard Kontis, koji je optužnicu pripremao, kako je sam rekao, nekoliko nedelja, iznenađen je priznanjem oca ubice. „Svaka strana može da iznese dokaze na suđenju, a na sudiji je odluka o kazni. Od samog početka moj cilj je bio da Perišić bude osuđen i da nikada ne izađe iz zatvora”, zaključio je tužilac Kontis.

Poslednji komentari
  • Vali Vreme: 07.10.2012 19:33h

    Svi serbi su takvi.To je lik pravog serbina".Kradja,svadja,zalje,ubije i bezi na odredjenom momentu" Kalabic

  • civilizovan srbin Vreme: 09.10.2012 06:21h

    e moj srbone to mozes ovde a ne u svetu gde je normalan ziviot

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP