Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U JAGODINI SAHRANJENI MLADIĆI KOJE JE UBIO ŽANDARM ALEKSANDAR KRSTIĆ

Ispraćen uz stihove Balaševićeve pesme

Autor: Ekipa Alo! | 21.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

“Bolje da šešir nemam, pod njime đavo drema, sneva i izvoljeva, đavo mi je kriv”, ovim stihovima iz “Ćaletove pesme” Đorđa Balaševića se juče od Srđana Tomića (28), koga je sa prijateljem Aleksandrom Nedeljkovićem (29) ubio pa spalio žandarm Aleksandar Krstić (33), oprostio Srđanov prijatelj Janko Đorđević.

Sahrana  Srđana  Tomića

Sahrana Srđana Tomića | Foto: Anita Đukić

On je sa mnogobrojnim rođacima i prijateljima juče iz Švajcarske došao u Jagodinu kako bi odao poslednju počast ubijenom drugu. Više od 1.200 ljudi okupilo se da isprati Srđana Tomića i Sašu Nedeljkovića na večni počinak ispred kapela na gradskom groblju u Jagodini.


Posmrtni ostaci dvojice drugara iz školske klupe koje je ubio a potom i zapalio žandarm Aleksandar Krstić zvani Acko sahranjeni su u razmaku od jednog sata na jagodinskom gradskom groblju. Drugovi iz osnovne, srednje škole, Srđanovi prijatelji iz Švajcarske, u kojoj je živeo od 1999, drugovi Aleksandra Saše Nedeljkovića, tiskali su se da zapale sveću, da odaju počast zverski ubijenim mladićima. Obučeni u crno, tužni i ogorčeni, stigli su Srđanovi drugovi iz Švajcarske.

Srđan Tomić

Srđan Tomić


- Srđane, druže, prijatelju naš, ne možemo da se oprostimo od tebe, ne znamo kako. Zar da više nikada ne stigne poziv od tebe, da nam kažeš: “Ajmo negde večeras”, ili da te ne pozovemo i ne čekamo dok ne završiš sa večerom, pa da krenemo u provod? Ko će sa tvojim drugaricama sada da priča tako strpljivo kao što si ti umeo, kako ćeš njih da ostaviš da plaču za tobom? Srđane, druže, đavo je uzeo ono najbolje što smo imali, više nećemo da mu pevamo.

Poslednji pozdrav od prijatelja

Poslednji pozdrav od prijatelja | Foto: Anita Đukić

Đavo mi je kriv, budi me u zlo doba, za njega red ne važi, on mora sve da proba, to đavo pesmu traži. Ne, ne sviram što uživam, nije to pesma prava, sviram da njega uspavam - teškom mukom je zadržavao suze Rajko Đorđević dok se opraštao od Srđana Tomića.

Tužni prizori uplakanih Srđanovih roditelja, majke Kaje Jovičić i oca Milisava Tomića, koji u Švajcarskoj živi 30 godina, njegovog rođenog brata, sestara i rodbine, koji su grlili kovčeg, ređali su se jedan za drugom.
- Hvala vam svima što ste došli, hvala vam… Sine, uskoro ću i ja stići, čekaj me - rekao je Srđanov otac Milisav Tomić.

Aleksandar  Nedeljković

Aleksandar Nedeljković


Majka Kaja Jovičić nije mogla da govori, jedva se kretala dok su je držali suprug i dve ćerke, Marija i Ana. Sat kasnije, sahranjen je i Aleksandar Nedeljković. Na večni počinak ispratila ga je majka, koja je stigla iz Švedske, supruga Marija, mnogobrojni rođaci i prijatelji.

Spaljeni u automobilu


Ugljenisana tela Tomića i Nedeljkovića pronađena su 14. jula u selu Ratković kod Rekovca u zapaljenom automobilu “audi TT”. Policija je uhapsila Krstića pod sumnjom da je počino ovaj nezapamćeni zločin, a u četvrtak i njegovu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević (27) i prijatelja Gorana Dabića (22) iz Kragujevca zbog pomaganja u ovom zločinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP