Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DANAS OKO 10 SATI

Ivan Bogdanov izašao iz zatvora!

Autor: D. Ćuruvija | 24.04.2013 - 10:08:00h | Komentara: 0

Ivan Bogdanov (31), zvani Ivan Grozni i Ica, pripadnik navijačke grupe "Crvene zvezde" poznate pod nazivom "Ultrabojs" i član je pokreta "1389", pušten je danas oko 10 sati iz Centralnog zatvora u kojem je proveo skoro dve godine.

Ivan Bogdanov

Ivan Bogdanov izlazi iz zatvora | Foto: Emil Čonkić

Sa vrećom u kojoj su bile stvari izašao je kroz kapiju CZ-a i žurno ušao u automobil u kojem su ga čekala dva prijatelja, od kojih je jednom rekao: "Gde si, brate?".


Apelacioni sud u Beogradu uvažio je žalbe advokata Nemanje Govedarice i Saše Milovanovića i Bogdanovu smanjio kaznu za mesec dana i pravosnažno ga osudio na godinu i 11 meseci zatvora, napad na policiju i učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan - Zvezda 2006.

Pošto je u pritvoru od 24. maja 2011. godine kada je u Srbiju deportovan iz Italije, Bogdanov se našao na slobodi , pošto mu se vreme provedeno u pritvoru uračunalo u zatvorsku kaznu.

Ovom odlukom sud je preinačio presudu Prvog osnovnog suda kojom je Bogdanov bio osuđen na dve godine zatvora.

Bogdanov je osuđen zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno cenio kao otežavajuće okolnosti za Bogdanova njegov raniji život, kao i njegov život nakon izvršenja tih krivičnih dela.

Takođe, pravilno je cenio i način na koji je izvršio krivično delo za koje je osuđen imajući u vidu da je ispoljio istrajnost, visok stepen drskosti i bezobzirnosti.

Ivan Bogdanov

Po izlasku odmah seo u automobil prijatelja i otišao | Foto: Emil Čonkić

Međutim, po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom branilaca okr. Ivana Bogdanova ističe da prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne nije imao u vidu činjenicu da je okrivljeni kritičnom prilikom i sam bio povređen usled napada, kao i da je postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

“Ceneći stepen krivice okrivljenog, težinu izvršenih krivičnih dela, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra, ličnost okrivljenog i njegove lične prilike, Apelacioni sud je prvostepenu presudu preinačio u delu odluke o kazni i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 11 meseci nalazeći da je ovako izrečena kazna nužna, ali i dovoljna mera krivično pravne zaštite, i da će se istom ostvariti svrha kažnjavanja, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Bogdanov je 24. maja 2011. godine, posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi i zabranjen mu je ulaz u tu zemlju narednih pet godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP