Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VAŽAN DOKAZNI MATERIJAL

Iz BIA nestao snimak sastanka sa Šarićevim saradnikom!

Autor: Tanjug | 20.06.2014 - 10:34:00h | Komentara: 3

Snimak susreta Dragana Dudića, jednog od bliskih saradnika narko bosa Darka Šarića sa visokim funkcionerima MUP-a, BIA i Specijalnog tužilaštva, izmedju ostalih načelnikom UKP Rodoljubom Milovićem, nestao je iz Bezbednosno-informativne agencije.

Darko Šarić i Dragan Dudić Fric

Darko Šarić i Dragan Dudić Fric

Kako piše list Politika, to je otkrila višečlana radna grupa sastavljena od pripadnika BIA, koja je radila na lociranju i hapšenju Darka Šarića.

Dudić je ubijen 42 dana nakon tog sastanka.

Operativci su se sa Dudićem sastali 18. aprila 2010. godine u objektu za posebne namena na Jelovoj gori, a sastanku su prisustvovali Rodoljub Milović i Saša Ivanić, zamenik specijalnog tužioca koji vodi prices protiv Šarića, još jedan visoki funckioner MUP-a i dvojica funkcionera BIA, od kojih jedan nije živ.

Operaciju su izvela dvojica operativaca, a logističku podršku im je pružio jedan pripadnik MUP-a iz Prijepolja, po, kako navodi Politika, prethodnom dogovoru sa direktorom policije, Miloradom Veljovićem.

"O sastanku je bio obavešten i Veljović, a neki izvori tvrde da je direktor policije dao i zeleno svetlo da se održi", piše Politika.

Nejasno je šta je Dudić pričao. Po izjavama jednih učesnika sastanka, nije pričao ništa interesantno, već je pokušao da sazna ko su ljudi koji vode proces protiv Šarića, dok su drugi izjaviljivali da je Dudić detaljno razotkrio šemu organizacije šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Istraga je pokazala da su diskovi na kojima je bio snimljen sastanak predati Ivici Petroviću, bivšem načelniku operative BIA i o tome postoji dokumentacija, ali im se tu, kako navodi Politika, gubi trag.

Rodoljub Milović

Rodoljub Milović

 
Petrović je tokom istrage rekao da ne postoji mogućnost da je ustupio snimak nekom, te da je u vezi sa tim spreman i na poligrafsko ispitivanje.

Crnogorska štampa pisala je da je snimak Dudićevog svedočenja prodat u toj državi za milion evra. Kako navodi Politika, u tom momentu u radnoj grupi nisu ni znali da snimak postoji, a kamoli da je nestao iz BIA.

Dudić je ubijen 30. maja 2010. na gradskom trgu u Kotoru, a ubio ga je Ivan Vračar, koji je osudjen na 17 godina zatvora.

Politika zaključuje da je nestao važan dokazni materijal koji je u velikoj meri mogao da doprinese rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa Šarićevim klanom, ali i ulogom pojedinih operativaca i načinom njihovog rada i ponašanja u ovom slučaju.
Poslednji komentari
  • rocko Vreme: 20.06.2014 11:11h

    ej svi navalili na detektor lazi,pa kao prosli test,a ovamo obuceni da prevare i detektor lazi,postoji obuka,koju ce proci,ko drugi nego glavesine.

  • Avionac Vreme: 20.06.2014 12:48h

    Stisnite Ivicu Petrovića da vam ukaže na trag za pronalaženje diskova. Ako je još živ ? Ali, morate biti brzi, može i da ne bude, uskoro !

  • Tatjana Vreme: 20.06.2014 16:42h

    Taj vazan materijal,samo sposobni i ne umesani mogu da pronadju,naravno pod uslovom da ih ne ometaju! Pa,nije ovaj narod toliko glup da mu se serviraju ovakve price!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP